vineri, 19 aprilie, 2024

Convorbire telefonica intre Iohannis si Timofti, despre criza politica de la Chisinau

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut joi seara o convorbire telefonica cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in cadrul careia a fost discutata actuala situatie social-politica de la Chisinau, precum si relatiile dintre cele doua state, a anuntat Presedintia moldoveana intr-un comunicat.

Presedintele Iohannis a subliniat cu aceasta ocazie faptul ca, prin investirea noului guvern in Republica Moldova, s-a facut un pas important pentru depasirea crizei politice si implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, precizeaza comunicatul mentionat.

De asemenea, a fost reafirmata disponibilitatea celor doua state de a coopera intens in plan politic, economic si social. Presedintele Timofti i-a multumit omologului sau de la Bucuresti pentru sustinerea constanta pe care Romania o acorda Republicii Moldova.

Potrivit aceluiasi comunicat, Klaus Iohannis l-a invitat pe Nicolae Timofti sa efectueze o vizita oficiala in Romania, invitatie care a fost acceptata, deplasarea sefului statului moldovean la Bucuresti urmand sa aiba loc in viitorul apropiat.

Parlamentul Republicii Moldova l-a investit, miercuri, in functia de premier pe democratul Pavel Filip, fost ministru al Tehnologiei Informatiei. Investirea acestuia a avut loc pe fondul unor manifestatii ample de protest, care au degenerat in violente.

Mii de oameni au protestat si joi la Chisinau cerand anularea votului de investire a guvernului premierului Pavel Filip si organizarea de alegeri anticipate. Organizatorii manifestatiilor – platforma civica ‘Dreptate si Adevar’ si formatiunile de stanga proruse Partidul Socialistilor si Partidul Nostru – au anuntat ca protestele vor continua si vineri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img