News Flash:

COPIATUL in era tehnologiei: Ce SOLUTII gasesc tinerii pentru a trisa la examene

22 Iunie 2014
1604 Vizualizari | 0 Comentarii
In trecut, copiatul la examene insemna, de cele mai multe ori, o hartiuta ascunsa in maneca sau notite scrise direct in palma sau antebrat. Insa, acum, tinerii care se pregatesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia.

 Dupa aparitia pe piata a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trisa la examene, scrie intr-un articol CNN.

In prezent, profesorii nu numai ca trebuie sa fie vigilenti in sala de examinare, ci trebuie sa fie la curent cu toate noile tehnologii aparute.

"Consider ca toate aceste tehnologii vor reprezenta o problema. Vor exista consecinte care nu pot fi inca prevazute", a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California.

 In Anglia, guvernul incepe sa raspunda la aceasta amenintare, potrivit Ministerului Educatiei.

Amenintarea invizibila

Unele dispozitive sunt imposibil de vazut, cum ar fi asa-numitele casti Bluetooth "invizibile". Acestea dspun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi raspunsuri de la cineva din exterior.

"Daca observam un student care isi misca stiloul sau pixul in dreptul computerului sau daca vad ca isi misca incheietura mainii, acestea sunt semnale ca probabil face fotografii. Atunci intervenim", spune Taylor Ellis, decan in cadrul unei universitati din Florida.

China ne arata VIITORUL

China pare sa fie tara care ne arata cum sa luptam impotriva copiatului. In scolile si universitatile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate "trisatul high-tech" de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio si verificarea studentilor cu scanere pentru a se evita copierea.

"Este greu sa gasesti profesorii care cunosc tot ce se intampla acum pe piata tehnologiilor. Ei nu stiu prea multe despre noile dispozitive aparute, asta se intampla doar in scolile de specialitate. Este nevoie de o schimbare in intreg sistemul de invatamant. In viitor, orice copil va avea un computer", a declarat Shelly Palmer, consultant digital media.

ochelarilor google articol cnn ministerului educatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045143 (s)