News Flash:

Copii abuzati. Vezi pe ce loc se situeaza judetul Vaslui

28 Iulie 2015
2465 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 60.000 de apeluri s-au inregistrat, in prima jumatate a anului, la Telefonul Copilului, numarul cazurilor de abuz sexual sesizate fiind dublu fata de aceeasi perioada din 2014, cei mai multi abuzatori fiind alti copii sau tatii.

Asociatia Telefonul Copilului arata ca in prima jumatate a anului, la numarul gratuit destinat copiilor, 116 111, s-au inregistrat 60.973 de apeluri, iar in 4.267 de cazuri a fost necesara consiliere psiho-sociala si juridica de lunga durata, asigurata de specialistii organizatiei neguvernamentale, in timp ce in 786 de situatii s-a solicitat interventia institutiilor abilitate la nivel local.

 Potrivit sursei citate, in primele sase luni ale acestui an s-a dublat numarul cazurilor de abuz sexual fata de aceeasi perioada a anului 2014, fiind semnalate deja 111 astfel de situatii. in peste 60 la suta dintre cazurile raportate a fost vorba de victime fete, 39 la suta dintre ele avand intre 13 si 15 ani si 27 la suta intre 6 si 12 ani. Dintre baietii abuzati sexual, 25 la suta sunt au varste intre 6 si 12 ani, iar opt la suta au intre 13 si 18 ani.

 "Efectele abuzului sexual s-au evidentiat prin depresii si tulburari de comportament, ganduri extreme, frica si anxietate. Starile emotionale resimtite de copiii victime ale abuzului sexual la momentul apelului catre 116 111 au fost: apasare, teama, tristete, dezgust. Astfel, apelantii au solicitat confidentialitate si servicii de consiliere psihologica si consiliere juridica din partea serviciului Telefonul Copilului", se arata intr-un comunicat de presa.

 Conform datelor inregistrate de Telefonul Copilului, 67 la suta dintre copiii-victima sunt din mediul rural, iar principalele regiuni din care au fost sesizate situatiile de abuz sexual sunt Moldova (34 la suta), Muntenia (30 la suta) si Bucuresti (24 la suta). "Cresterea alarmanta a numarului de cazuri de abuz sexual asupra minorilor raportate la 116 111, scaderea dramatica a varstei victimelor, precum si reflectarea acestei realitati in situatia mediatizata din judetul Vaslui, ne dau o imagine profund ingrijoratoare, care trebuie sa fie luata in serios de autoritati si sa se actioneze cu promptitudine si in concordanta cu legislatia in vigoare in vederea atat a prevenirii, cat si a sanctionarii unor astfel de fapte. Totodata, Asociatia Telefonul Copilului atrage atentia asupra lipsei serviciilor de consiliere psiho-sociala adresate minorilor - victime ale abuzului sexual, servicii care ar trebui nu numai sa fie disponibile, ci sa fie chiar mai consistente pe perioada derularii procesului in instanta", a declarat directorul executiv al asociatiei, Catalina Florea.

 Cele mai multe apeluri au fost inregistrate din Moldova (25 la suta), urmata de Muntenia (21 la suta), Transilvania (11 la suta) si Bucuresti (11), iar in functie de judetele din care s-au primit apelurile, in topul clasamentului sunt Vrancea, Teleorman, Vaslui, Dolj, Constanta, Buzau, Olt. Judetele cu cele mai putine situatii inregistrate au fost Harghita, Salaj, Mehedinti, Satu Mare, Maramures, Alba, Covasna, Suceava, Tulcea si Arges.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0990 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037238 (s)