News Flash:

Copii familiei Balanescu, luati in grija statului

16 Martie 2014
1760 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei cinci copii care se aflau la domiciliu au fost securizati prin plasarea in familii substitut, capabile sa le asigure cresterea, ingrijirea si dezvoltarea armonioasa”, a declarat Irina Campeanu, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.

Ieri dimineata, o echipa din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), insotita de un executor judecatoresc si reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Inspectoratului de Politie al Judetului, a pus in executare ordonanta presedintiala emisa de Tribunalul Vaslui, prin care s-a dispus preluarea copiilor familiei Balanescu, din comuna Solesti, a caror situatie a fost amplu mediatizata ulterior internarii in spital a unei fetite de patru ani, Florentina, cu o stare de sanatate precara si subponderala (cinci kilograme).
“Procedura de punere in executare a decurs fara probleme, iar cei cinci copii care se aflau la domiciliu au fost securizati prin plasarea in familii substitut, capabile sa le asigure cresterea, ingrijirea si dezvoltarea armonioasa”, a declarat Irina Campeanu, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.

In ceea ce o priveste pe Florentina, care se afla in continuare internata la Spitalul Clinic de Copii “Sfanta Maria” Iasi, in momentul in care starea sa de sanatate va permite externarea, va fi securizata intr-un serviciu rezidential pentru copii cu dizabilitati.

Va reamintim ca fetita a fost dusa la spital in coma de gradul I. Arata ca un bebelus desi are aproape cinci ani, iar doctorii vorbesc despre neglijenta si infometare. Copila nu merge, nu vorbeste si nu a vazut in viata ei vreo jucarie. De cand este in spital, Florentina mananca mult, ca un om care a suferit de foame.

Medicul de familie Elena Cristina Ungureanu, din Solesti, care a monitorizat fata subnutrita, a prezentat un raport Casei Judetene de Asigurari de Sanatate in care explica faptul ca i-a administrat tratamentul corespunzator pentru afectiunile de care suferea. Potrivit acestui raport, copila, care a fost nascuta cu o greutate de 1.850 de grame, a beneficiat in anul 2011 de tratament pentru corectarea carentelor nutritionale, de profilaxie a rahitismului carential specific varstei si, in particular, prematuritatii. Totodata, in raport se precizeaza ca, la varsta de 18 luni, copilul avea o greutate de 7.500 de grame.

Sursa: Obiectivul de Vaslui

dgaspc tribunalul vaslui spitalul clinic sfanta maria
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036977 (s)