vineri, 19 aprilie, 2024

Copiii barladeni, invitati sa isi deschida simturile pentru stiinta

Distribuie:

Publicat:

Eventera si Muzeul "Vasile Parvan" Barlad, prin expozitia Laborator 2.0, ii provoaca pe copiii cu varste intre 5 si 14 ani la o calatorie in lumea simturilor.

Laborator 2.0 este o expozitie care isi propune sa le ofere micutilor o experienta educationala nonformala care sa le deschida simturile pentru stiinta.

Astfel, in perioada 18-27 septembrie, din ora in ora in intervalul 8:00-16:00, copiii sunt asteptati la Muzeul "Vasile Parvan" Barlad, sa descopere stiinta prin intermediul simturilor. In zona de biologie, micutii vor afla curiozitati despre organele de simt si vor analiza pe baza unei instalatii interactive cum functioneaza creierul. Pentru ca o mare parte din zona de biologie este dedicata testarii simturilor, copiii vor vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, apoi prin ochii unei pisici sau chiar ai unei albine, vor testa simtul tactil prin cutii senzoriale, dar si simturile olfactiv si auditiv.

Calatoria senzoriala Laborator 2.0 va continua apoi cu explorarea fenomenelor din optica si acustica. De la undele electromagnetice la lumina vizibila, reflexie, refractie, dispersie sau polarizare.

Copiii vor asista la imbinarea puzzle-urilor cu oglinzi,  la formarea curcubeelor sau vor indoi creioane in apa.
Un tur ghidat dureaza aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfasoara din ora in ora in intervalul 8:00-16:00. Pretul unui bilet este de 10 lei de persoana.

Expozitia se viziteaza doar pe baza de rezervari la numarul 0766 704 668 sau pe adresa de e-mail la rezervari@eventera.ro, iar pentru mai multe informatii despre desfasurarea expozitiei puteti vizita pagina de facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img