News Flash:

Copiii din mediul rural, mai aproape de Internet, cu sprijinul STS

22 Octombrie 2013
2068 Vizualizari | 0 Comentarii
internet
Astazi, copiii beneficiaza de un alt nivel de acces la informatie decat pe vremea parintilor lor, cand biblioteca era singura sursa de completare a cunostintelor. Pe de alta parte, sansele copiilor celor din mediul rural in competitia cu cei de la oras sunt aproape nule, in conditiile in care lipsa unei legaturi la Internet a devenit o piedica in educatia si formarea tinerilor.

Constientizand realitatea crunta a decalajului digital, inginerii si tehnicienii din unitatile Serviciului de Telecomunicatii Speciale, marea lor majoritate nascuti ori crescut i in mediul rural, au realizat o actiune de voluntariat fara precedent in istoria institutiei, in incercarea de a elimina discrepantele si de a oferi tuturor copiilor acces egal la cunostintele de care au atata nevoie. in toate judetele tarii, in principal in mediul rural (86 de sate si comune), dar si in zone urbane defavorizate ori in cartiere neconectate la Internet, cadrele STS au actionat in sprijinul comunitatilor locale si au reusit conectarea la Internet a 89 de scoli, 9 gradinite, 2 licee, 2 colegii, a unui centru cultural si a unei biblioteci.

In judetul Vaslui au fost realizate lucrari la 9 scoli si 3 gradinite din localitat ile Vaslui, Barzesti (comuna Stefan cel Mare), Berezeni, Protopopesti (comuna Tacuta), Rafaila, Tacuta si Tanacu. Efortul voluntar al cadrelor STS s-a materializat in zeci de ore de lucrari de cablare structurata, conectare de elemente de re- tea, instalare de puncte de acces prin cablu sau wireless la Internet, reabilitarea conexiunilor la Internet existente si nefunctionale, configurari ale statiilor de lucru, instalari de sisteme de operare, programe si aplicatii, devirusare, precum si instalare si conectare de camere video de supraveghere pentru testele nationale.

Materialele au fost cumparate, in mare parte, de catre institutiile de invatamant sau primarii, dar si prin sponsorizari din partea mediilor de afaceri locale ori prin sprijinul financiar al unor consilii judetene. Motivati de succesul acestei actiuni, inginerii si tehnicienii STS vor sa repete aceste activitati de voluntariat, sperand sa ofere concetat enilor, dar mai ales copiilor, oportunitati reale de acces in societatea cunoasterii.

biblioteca serviciului telecomunicatii speciale sts tehnicienii sts
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046162 (s)