joi, 28 martie, 2024

Copiii din mediul rural vasluian sunt in pericol

Distribuie:

Publicat:

Mii de elevi din judetul Vaslui risca sa se imbolnaveasca din pricina iresponsabilitatii personalului din scoli, in vederea depozitarii in conditii mizere  a laptelui si cornurilor, potrivit reprezentantilor DSVSA Vaslui.

Inspectorii DSVSA Vaslui, au desfasurat mai multe actiuni de control in unitatile de invatamant din mediul rural si desi interesul pentru programul “Laptele si cornul” este destul de mare, la capitolul depozitare nu se respecta masurile corecte.

“Peste tot pe unde mergem lasam o serie de masuri care trebuie luate pentru a nu se ivi probleme. Vom continua aceste controale in scopul prevenirii pana la eliminare a caror probleme care sa puna in pericol sanatatea copiilor. Noi sfatuim parintii, dar si copiii sa ni se adreseze imediat cum au de facut reclamatii cu privire la acest program si modul in care primesc produsele”, precizeaza reprezentantii DSVSA Vaslui.

Si anul trecut s-au indentificat mai multe situatii in care starea si calitate produselor era indoielnica, si asta pentru ca erau distribuite bisaptamanal iar copiii nu le mancau proaspete.

In judetul Vaslui, firma care se ocupa de distribuirea produselor de panificatie si lactate in scoli este Ilvas SA, una din firmele omului de afaceri vasluian, Adrian Porumboiu. Suma pe care societatea in cauza o primeste de la Consiliul Judetean Vaslui este de 9.3 milioane de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img