vineri, 19 aprilie, 2024

Copiii din Parohia Crasna participă la Școala de vară „Biserica din mijlocul satului”

Distribuie:

Publicat:

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ignatie, în perioada 13 iulie – 13 august 2021, Parohia Crasna, Protopopiatul Huși, derulează Școala de vară „Biserica din mijlocul satului".

Prima activitate din cadrul Școlii de vară a fost „Cupa Prieteniei la Șah”. Cei 35 de copii participanți au fost inițiați în bucuria jocului de șah de către domnul Marius Ursan, președintele Clubului de șah „Gambit” Huși.

O altă activitate a fost ,,Cupa Prieteniei la Pescuit”, în cadrul căreia au participat 40 de copii. Aceștia au avut parte de o experiență deosebită, constând în jocuri interactive de cunoaștere, tir cu arcul, tiroliană, pescuit, tenis de masă, și altele.

Copiii înșiși, alături de preotul paroh Daniel Dănăilă, au strâns banii necesari, ajutând la culesul fructelor în cadrul unei ferme din apropierea satului.

Un moment aparte l-a constituit excursia cu caracter istoric, literar și duhovnicesc din zona Neamțului, la care au participat 50 de copii, din întreaga comună. Cu sprijinul sponsorului, domnul Ionel Sandu, coordonatorul „Radical Grup”, copiii, însoțiți de preotul paroh și de profesori, au vizitat cele mai reprezentative locuri ale județului Neamț.

De asemenea, marți, 27 iulie 2021, copiii s-au întâlnit cu un reprezentant al Observatorului astronomic din Bârlad.

Programul dedicat celor mici va continua și în perioada 1-13 august, cu activități care se vor desfășura la biserica din Crasna. Astfel, vor fi ateliere de pian, chitară, robotică, pictură, creație, arta scrisului frumos, geografie, precum și cateheze. Totodată, vor participa cu toți la Paraclisul Maicii Domnului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img