sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Copiii din Romania stau sase ore pe zi pe internet. Tabletele ar putea ajunge si pe bancile scolilor

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educatiei vrea sa investeasca 400 de milione de euro, bani europeni, in table inteligente si tablete pentru gimnaziu si liceu. Digitalizarea invatamantului s-ar putea face chiar de anul viitor, spune Ecaterina Andronescu. Iar telefonul mobil ar trebui sa devina o resursa educationala pentru toti copiii.

Organizatiile neguvernamentale atrag atentia asupra sigurantei pe Internet a celor mici. Aproape jumatate dintre copiii din Romania petrec pe Internet sase ore pe zi. Specialistii vorbesc despre posibile consecinte grave. 

Gabriela stie toate retelele de socializare, pe care le foloseste in fiecare zi. Cel mai mult ii place sa tina legatura cu prietenele si sa vada pe unde s-au mai plimbat colegii ei.

Recunoaste, insa, ca Internetul reprezinta si un pericol pentru copii. 

GABRIELA, eleva: "Pot sa te abordeze persoane pe care nu le cunosti, trebuie doar sa le ignori, block si atat, sa nu le raspundem, sa nu le dam date personale."

Inca din clasele primare, copiii incep sa foloseasca cel putin o retea de socializare. 

Gasca de la bloc s-a mutat acum in mediul virtual. Fetele sunt cele mai interesate de retelele de socializare, Facebook, iInstagram si Snapchat, acolo unde posteaza fotografii si videouri din viata personala. De cealalta parte, baietii sunt cei mai atrasi de jocurile online. 

Peste 70 la suta dintre elevi folosesc Internetul si la scoala. Nu asa cum si-ar dori si parintii lor, insa. Stau pe net in timpul orelor de curs, pe ascuns si mai putin supravegheati de un profesor, arata ultimele studii. Chiar si asa, ministrul Educatiei spune ca telefonul nu trebuie interzis in scoli. 

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei: In toate scolile in care copiii au telefon, copiii nu stau cu telefonul la scoala. Adaptarea este calea pe care profesorul trebuie sa managerieze ora. 

Si pentru ca sustine digitalizarea, Ecaterina Andronescu  promite un proiect de 400 de milioane de euro in care toate scolile sa fie dotate cu table inteligente si tablete in cel mai scurt timp. Specialistii spun, insa, ca zeci de ore online, in fiecare saptamana, pot avea si consecinte grave asupra copiilor. 

Gabriela Alexandrescu, presedintele SALVATI COPIII: 99 la suta dintre copii sunt activi pe cle putin o retea sociala si 1 din 2 copii sufera o hartuire in mediul online. 

Tinerii pot ajunge la anxietate, depresie sau chiar sinucidere, daca parintii nu reusesc sa tina sub control fenomenul. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img