vineri, 19 aprilie, 2024

Copiii nu respecta regulile? Ce e de facut

Distribuie:

Publicat:

Atunci când copiii nu respectă regulile, mulți părinți se trezesc blocați în vechiul scenariu în care spun că „nimic nu funcționează”. Fapt ce îi face să se simtă din ce în ce mai agasați de faptul că proprii lor copil nu par să răspundă abordării lor educaționale. În cele din urmă, după atâta agitație și blamare, toți părinții ajung să își pună aceleași întrebări.

În cazul în care copiii nu respectă regulile și lucrurile nu merg așa cum sperai tu, mai ales după implementarea anumitor reguli și consecințe, există șanse foarte mari ca și tu să ajungi să faci parte din grupul părinților care își adresează următoarele întrebări:

Aplic consecințele pentru încălcarea regulilor în mod consecvent sau doar… uneori?

Răspunsul poate fi un „nu” foarte vehement sau „da, dar”… Un lucru este cert: consistența este esențială pentru ca toate consecințele aplicate să fie cu adevărat eficiente. Dacă părinții aplică consecințe doar pentru încălcarea regulilor „uneori”, atunci copilul lor poate descoperi rapid faptul că părinții lor sunt inconsistenți și fiabili. Copilul poate încerca apoi să folosească aceste informații în avantajul său. De exemplu, un copil poate alege să nu coopereze, gândindu-se: „Voi risca și nu-mi voi face treburile … poate că nu voi avea parte de nicio consecință”.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img