vineri, 26 aprilie, 2024

Copil de 9 luni otravit cu plumb dupa ce parintii au incercat sa-i trateze durerile de dinti cu ajutorul unei metode homeopate

Distribuie:

Publicat:

Un copil de 9 luni din SUA s-a otravit cu plumb dupa ce a purtat o bratara confectionata din margele din plumb. Medicii au descoperit, in cadrul unei consultatii de rutina, ca nivelul de plumb din sangele copilului a ajuns la 41 de micrograme per decilitru (5 mg/dL fiind limita normala)

In urma investigatiilor asupra celor trei frati ai fetei nu a fost detectat un nivel anormal de plumb in sange. Dupa mai multe analize si observatii efectuate la locuinta parintilor, medicii au descoperit ca fetita s-a otravit din cauza unei ”bratari magnetice pentru reglarea tensiunii arteriale”, informeaza descopera.ro, care citeaza Live Science.

Parintii au afirmat ca i-au cumparat bratara in speranta ca ii va diminua durerile provocate de aparitia primilor dinti. Conform raportului medical, copilul mesteca deseori bratara. Atunci cand bilele din bratara au fost analizate s-a descoperit ca acestea aveau un continut ridicat de plumb, 17.000 de parti per milion (ppm).  In cele mai frecvente cazuri, copiii se otravesc cu plumb atunci cand ingereaza un produs care contine elementul chimic. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img