marți, 19 martie, 2024

Copila de 11 ani salvată din ghearele tatalui care o viola de doi ani

Distribuie:

Publicat:

Un caz tulburător s-a petrecut intr-o comuna din judetul Vaslui, unde o fata in varsta de 11 ani a fost violata timp de doi ani, calau fiindu-i propriul tata. Copila a marturisit abuzurile la care era supusă unui psiholog de la centrul social din sat. Barbatul in varsta de 34 de ani si-a recunoscut fapta si a fost retinut.

Fata in varsta de 11 ani si surorile ei de 3, 6 si, respectiv 9 ani, erau crescute de tata. In urma cu doi ani, satula de batai, femeia in varsta de 29 de ani a stat intr-un centru maternal cu cei patru copii, dar s-a intors acasa si violentele au continuat. S-a mutat intr-un sat vecin, insa nu a reusit sa faca fata cheltuielilor si surorile au ajuns in grija tatalui, care nu a vrut să le lase la stat. Cazul era monitorizat de cei de la primarie inca din 2019, insa de fiecare data cand erau vizitati, barbatul era grijuliu cu fetele si nimeni nu a banuit ce secret cumplit ascunde. Fata de 11 ani era apropiata de asistentul social din comuna, insa nu a indraznit sa ii spuna prin ce trece acasa. In luna februarie, copila a luat legatura cu mama plecata la munca in strainatate si i-a spus prin ce trece, dar a rugat-o sa nu anunte politia pentru ca era amenintata cu moartea. Femeia s-a intors acasa inainte de Pasti, insa omul nu a primit-o. "Am plecat de batai si viata grea. Am stat la un centru cu fetele acum doi ani. Ne-am intors in sat, am incercat sa avem o viata impreuna, nu s-a putut. El a luat fetele in grja. Nu am crezut ca e capabil de asa ceva. Fata mi-a spus prin mesaje si la telefon, plangand, ca s-a dat la ea, dar mi-a cerut sa nu anunt poliția pentru ca o omoară. Nu am avut curaj sa sun la poliție, de frica lui. Imi pare rau acum! Daca stăteam lângă ele nu se ajungea la asa ceva. Voi rămâne lângă copii, nu mai plec", a declarat mama.

Copila era inclusa intr-un proiect educational si mergea la un centru din comuna acolo unde era consiliata si ajutata la lectii. După ultimul abuz, petrecut in Saptamana Mare, fata a povestit totul psihologului de la centru, care a anuntat imediat autoritatile. Suspectul a fost retinut. Minora este acum in grija specialistilor din cadrul DPC Vaslui, care evaluează și situația celorlalți copii ai familiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img