vineri, 29 martie, 2024

Copilaria lui John Fitzgerald Kennedy

Distribuie:

Publicat:

Copilăria lui John Fitzgerald Kennedy. John s-a născut pe 29 mai 1917, în Brookline, partintii lui fiind descendenți ai imigranților irlandezi. Era un copil bolnăvicios, medicul de familie i-a depistat o problemă la coloană vertebrală.

Pe când avea 2 ani a avut un caz grav de scarlatina. Mai târziu a avut angină difterică, difterie și alte probleme cronice.

Cea mai mare parte a timpului şi-a petrecut-o în pat, având tendința să viseze cu ochii deschiși, căpătând pasiunea deosebită pentru citit.

Copilăria lui John Fitzgerald Kennedy

A citit cărţi de aventurǎ ca „Insula Comorii” (Robert Louis Stevenson), „Calea pelerinului” (John Banyan), precum și autobiografia lui Winston Churchill, intitulatǎ „Criza mondială”.

S-a înscris la Universitatea Princeton în anul 1935, iar la Harvard a intrat în 1936.

În timpul studiilor de la Harvard a făcut parte din echipa de fotbal american. A avut 2 accidente ce i-au afectat grav mijlocul.

A vizitat Europa de două ori, stând la ambasadǎ cu tatăl său și observând de aproape situația internaționalǎ tensionată.

Mama sa, Roşe, era fiica fostului primar al Bostonului. Tatăl sǎu, Joseph, era om ambițios de afaceri, care caută să-şi sporească averea.

A reușit să obţină profituri din tranzacții imobiliare și din piața de acțiuni, iar în perioada prohibiției a susținut utilizarea alcoolului în scopuri medicale, importând whisky.

În timpul celui de-al doilea război mondial, a devenit ambasador.

Primul său fiu, Joseph Junior, a moștenit personalitatea ambițioasă a tatălui său, ambii copii fiind educați în cel mai bun mod posibil.

Joseph Kennedy și Roşe aveau 9 copii: Patricia, Jack (viitorul președinte), June, Eunice, Robert, Kathleen, Edward, Rosemary și Joe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img