vineri, 29 martie, 2024

Coreea de Nord anunta APOCALIPSA: “Vom STERGE SUA de pe fata Pamantului”

Distribuie:

Publicat:

Un site oficial nod-coreean a avertizat Statele Unite ca vor fi ‘sterse de pe fata Pamantului’ daca Washingtonul va declansa un razboi in Peninsula Coreeana, cel mai recent episod in schimbul de amenintari care alimenteaza tensiunile in regiune, transmite luni AFP, conform agerpres. Sambata, vicepresedintele american Mike Pence a anuntat ca portavionul american Carl Vinson si grupul sau aeronaval vor ajunge ‘in cateva zile’ in Marea Japoniei in contextul zvonurilor privind un posibil al saselea test nuclear nord-coreean.

Intr-o serie de editoriale, cotidianul Rodong Sinmun, portavocea partidului unic aflat la putere, explica faptul ca fortele nord-coreene nu sunt impresionate de iminenta venire a portavionului american, care constituie ‘un santaj militar vadit’.

O astfel de amenintare ar putea impresiona poate o meduza, insa nu va merge niciodata cu RPDC”, Republica Populara Democrata Coreeana, denumirea oficiala a Coreii de Nord, sustine Rodong Sinmun. Fortele nord-coreene vor fi pregatite sa “scufunde portavionul nuclear american dintr-o singura lovitura“, a scris duminica publicatia.

Site-ul de propaganda Uriminzokkiri sustine ca desfasurarea portavionului Carl Vinson este o declaratie de razboi. “Este dovada ca se pregateste o invadare a Coreii de Nord”, scrie site-ul.

Intr-un editorial prezentat ca fiind semnat de un ofiter al armatei, site-ul atentioneaza Washingtonul ca ar fi ‘o eroare grava’ sa considere Coreea de Nord ca fiind Siria, care nu a lansat ‘un contraatac imediat’ dupa loviturile americane de la inceputul lunii. In caz de atac, sustine site-ul, “lumea va vedea cum portavioanele nucleare inconstiente ale Washingtonului vor fi facute bucati de otel, scufundate, si cum o tara care se numeste America este stearsa de pe fata Pamantului”. Pence, care a incheiat un turneu in regiune, a declarat, la fel ca alti responsabili americani, ca “toate optiunile sunt pe masa”, inclusiv cea militara, in fata ambitiilor nucleare nord-coreene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img