News Flash:

Corlatean: Romania va trimite observatori la alegerile prezidentiale din Ucraina, din 25 mai

6 Mai 2014
1792 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania va contribui cu observatori la misiunile de monitorizare a alegerilor prezidentiale din 25 mai 2014, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlatean, la reuniunea ministeriala a Consiliului Europei, care a avut loc la Viena, intre 5 si 6 mai, informeaza MAE.

 Reuniunea Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei, organizata la Viena, sub mandatul Presedintiei Austriei, a avut "ca punct distinct" pe agenda o dezbatere politica legata de evolutiile din Ucraina.

In cadrul interventiei sale, ministrul roman de Externe a reafirmat solidaritatea cu Ucraina si a subliniat preocuparea Romaniei pentru "efectele destabilizatoare ale crizei din Ucraina pentru securitatea de pe continentul european, inclusiv pentru regiunea transnistreana a Republicii Moldova".

In ceea ce priveste contributia specifica a instrumentelor Consiliului Europei la rezolvarea situatiei din Ucraina, Titus Corlatean a subliniat importanta protectiei drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv ale persoanelor apartinand minoritatilor nationale, tema de interes special pentru Bucuresti din perspectiva prezentei unei numeroase comunitati romanesti pe teritoriul acestui stat, se arata in comunicatul MAE.

De asemenea, seful diplomatiei a anuntat ca Romania va contribui cu observatori la misiunile de monitorizare a alegerilor prezidentiale din 25 mai 2014. Totodata, Romania va contribui financiar la Pachetul de masuri imediate al Consiliului Europei, destinate Ucrainei, menite sa sprijine promovarea reformelor constitutionale si legislative si consolidarea institutiilor democratice din aceasta tara.

Potrivit sursei citate, in marja reuniunii ministeriale, Titus Corlatean a discutat cu omologul de la Kiev, Andrei Descita, pe tema evolutiilor recente din statul vecin. Oficialul roman a mai avut intalniri bilaterale cu sefii delegatiilor din Austria (Presedintia in exercitiu a Comitetului Ministrilor), Elvetia (Presedintia in exercitiu a OSCE), Azerbaidjan, R. Moldova, Georgia, Marea Britanie, Serbia, Estonia, Germania, Turcia, Olanda, Norvegia, Bulgaria, Slovacia si Italia, precum si cu Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037983 (s)