joi, 28 martie, 2024

Coronavirus: cantități mari dintr-o substanță nocivă deasupra orașului Wuhan

Distribuie:

Publicat:

Datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arată cantităţi mari de dioxid de sulf (SO2) – un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înţepător şi gust acrişor – deasupra oraşului Wuhan.

Acest gaz este emanat după ce sunt arse materii organice, resturi medicale sau combustibili fosili. Un nivel ridicat de SO2 a fost detectat, de asemenea, în oraşul Chongqing, aflat şi el în carantină din cauza coronavirusului, potrivit Mediafax.

Expunerea prelungită la un nivel ridicat de dioxid de sulf poate cauza afecţiuni grave, uneori chiar fatale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „SO2 poate afecta sistemul respirator şi funcţia plămânilor”, potrivit OMS.

Wuhan-cantități mari de substanță nocivă

Guvernul chinez a interzis înmormântarea persoanelor decedate din cauza infectării cu coronavirus, în urmă cu o săptămână. Victimele nu vor putea fi înmormântate unde doresc familiile lor și nu vor putea avea parte de priveghi, conform unui protocol strict, prezentat de autorități, referitor la modul în care sunt gestionate cadavrele.

Rămăşiţele umane ale celor infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul. Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a trecut duminică de pragul de 900, în timp ce numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit depășește 40.000

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img