vineri, 26 aprilie, 2024

Coronavirus (Covid-19): care sunt simptomele noi

Distribuie:

Publicat:

Diferenta dintre coronavirus si gripă. Tuse uscată, tuse cu sputa, febră, probleme digestive, pierderea gustului și a mirosului, conjunctivită… Care sunt simptomele coronavirusului? Cine este afectat? Cât este perioada de incubație?

Care sunt simptomele de urmarit?

Perioada de incubație a noului coronavirus, adică perioada dintre infecție și apariția primelor simptome, este de aproximativ 3 până la 7 zile. Principalele simptome de care trebuie să aveți grijă sunt febra și semnele dificultăților de respirație.

Febră peste 37,5°C
O tuse uscată sau cu sputa
Semne respiratorii, cum ar fi tusea, etanșeitatea și / sau durerea toracică, uneori cu scurtarea respirației (lipsa respirației).
frisoane,
Dureri in tot corpul
Oboseală neobișnuită

dureri de cap

Cum să recunoști o genă respiratorie? Dacă simptomele se agravează, respirație scurtă, respirație rapidă, lentă, zgomotoasă, disconfort la respirația în repaus, luati legatura cu un medic.

Diferenta dintre coronavirus si gripă. Care sunt noile simptome ale Covid-19?

Simptomele Covid-19 sugerează, în majoritatea cazurilor, o infecție respiratorie (febră, tuse), dar simptome digestive, ORL și oculare (conjunctivită) au fost, de asemenea, observate în anumite cazuri confirmate. Aceste simptome atipice sunt acum analizate de specialistii in sanatate.

Pierderea mirosului și a gustului: din 22 martie, Ministerul Sănătății a actualizat lista de simptome Covid-19. El a spus că „pierderea bruscă a mirosului, fără obstrucție nazală și pierderea totală a gustului” sunt simptome care au fost observate la pacienți.

Simptome digestive au fost observate și în anumite cazuri confirmate, indică agenția Public Health France pe site-ul său.

Pe 6 martie, Academia Americană de Oftalmologie (AAO) a lansat o alertă pentru profesioniști: pacienții care se consultă pentru conjunctivită ar putea suferi de coronavirus.

Fără febră sau tuse: pot avea coronavirus?

Poate coronavirusul să prezinte simptome ușoare, fără febră sau tuse? Primul lucru de știut este că atunci când există simptome, tabloul clinic nu este întotdeauna complet. Concret, se pot prezenta anumite simptome și nu altele. Conform unui studiu internațional, al cărui obiectiv era estimarea numărului de cazuri trecute neobservate în Hubei, China, tusea uscată a lipsit la un caz din trei.

Cât despre febră, dacă este aproape întotdeauna prezenta, trebuie să știți că nu este neapărat sa o faci în primele zile. După cum subliniază Top Health, dr. Jacques Battistoni, febra este variabilă: „la început poate fi foarte ușoară (în jur de 37,5°C) apoi să crească brusc în a doua săptămână”.

Coronavirus sau rinită alergică?

Rinita alergică (febra fânului) se caracterizează prin simptome foarte specifice: nas care curge, strănut, mâncărimi ale nasului și ochilor etc. Simptome cu totul diferite de cele ale coronavirusului. În schimb, nu există dureri de cap, febră sau dureri. Dacă aveți îndoieli, contactați medicul de familie.

Diferenta dintre coronavirus si gripă

Problema este că simptomele descrise mai sus corespund și simptomelor clasice de gripă. Cu toate acestea, Daniel Camus, specialist în boli infecțioase și emergente la Institut Pasteur din Lille, a declarat pentru Top Santé, pe 26 februarie, că, în cazul gripei, semnele sunt puțin diferite. „În ceea ce privește gripa, ceea ce este izbitor este că te lovește brusc. Simptomele apar brusc, pacienții pot da chiar și ora exactă. La gripa, sunt de asemenea foarte puternice durerile de mușchi și articulații. Aceste două semne nu sunt tipice pentru infecția cu coronavirus.

„Virusul Covid-19 nu este virusul gripal”, a reamintit Jérôme Salomon pe 10 martie în timpul unui brief de presă. „Semnele nu sunt cele ale gripei, profilurile afectate nu sunt aceleași”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img