joi, 25 aprilie, 2024

Coronavirus: cum sa-ti dezinfectezi telefonul fara a-i deteriora ecranul

Distribuie:

Publicat:

Cum să dezinfectezi telefonul de coronavirus? Utilizarea șervețelelor dezinfectante nu va deteriora ecranul telefonului dumneavoastra mobil, dar produsele chimice de uz casnic, cum ar fi clorul, ar trebui evitate atunci când va curățați dispozitivul.

Îți folosești telefonul în mod regulat, fie că vorbesti la el, verifici lista de cumpărături la supermarket sau citești știrile. Și studiile au descoperit că noul coronavirus ar putea să supraviețuiască pe unele suprafețe chiar mai mult de nouă zile – inclusiv pe telefonul tau. Orice germen care se află pe telefon sau husa acestuia poate fi transferat și pe pielea ta.

Spălarea mâinilor vă poate ajuta să vă infectati și sa le transmiteti virusul celor dragi.

Apple a anuntat pe site-ul său ca puteți curăța în siguranță iPhone-ul cu șervețele dezinfectante. Samsung a adăugat si el că puteți utiliza pentru curatarea o soluție pe bază de alcool (70%) folosind o cârpă din microfibră.

Cu toate acestea, există încă agenți de curățare și tehnici de evitat. Unele metode mai dure pot deteriora ecranul (sau eventual componentele interne).

Cum să dezinfectezi telefonul de coronavirus? Servețele cu alcool, nu alcool pur

Dacă atingeți telefonul după ce punet mana pe o ușa publica sau coș de cumparaturi, este posibil să vă gândiți imediat să îl curățați cu alcool. Contactul direct cu alcoolul poate îndepărta straturile oleofobe și hidrofobe care împiedică uleiul și apa să dăuneze afișajului și altor porturi.

Poti să creezi singur un amestec de alcool și apă, dar este esențial să obții concentrarea corectă. Cel mai sigur pariu este să folosești șervețele dezinfectante care conțin 70% alcool izopropilic pentru a curăța ecranul telefonului.

Puteti pulveriza un dezinfectant neabraziv sau pe bază de alcool direct pe o cârpă moale, fără scame și cu aceasta ștergeți dispozitivul.

Samsung a anuntat recent că puteți crea o soluție pe bază de alcool de 70% etanol sau alcool izopropilic, aplicată cu o cârpă din microfibră.

O altă opțiune pentru curățarea de zi cu zi este investiția într-o lumină UV, cum ar fi PhoneSoap. Această companie de lumină UV susține că ucide 99,99% din germeni și alungă bacteriile. Dar aceasta metoda nu a fost testata în raport cu noua tulpină de coronavirus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img