sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Coronavirus: faceți-vă singuri gel hidroalcoolic acasa

Distribuie:

Publicat:

Gel pentru curatare facut acasa! De când omenirea a trecut la stadiul de epidemie de coronavirus, a devenit imposibil să se obțină măști și sticle de soluții hidroalcoolice. Rețeta pentru a vă face propriul gel acasă.

Nu este nevoie să fi studiat chimia pentru a face acest gel hidroalcoolic pe care il poti lua oricunde cu tine. Nu este nevoie să jefuim rafturile farmaciei, deoarece 3 ingrediente sunt suficiente.

Ingredientele necesare:

1 sticlă goală mică de 100 ml (precum cele utilizate pentru călătoriile cu avionul)

30 ml de votcă
60 ml gel de aloe vera
Ulei esential de arbore de ceai si ulei esential de lavanda

Gel pentru curatare facut acasa! Cum se face?

Umpleți 1/3 din flacon cu vodka (care va servi drept alcool). Adăugați 16 picături de arbore de ulei de arbore de ceai și 8 picături de lavandă. Ambele au proprietăți antibacteriene naturale și sunt parfumate plăcut. Se completează cu gel de aloe vera pentru hidratarea mâinilor și se amestecă bine. Această rețetă a fost publicată în revista lunară a femeilor din America Good Housekeeping.

În loc de vodcă: dacă aveți pielea uscată sau sensibilă pe mâini, puteți utiliza extract de alune vrăjitoare hidro-alcoolice.

„Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. (…) Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Marius Tucă Show, potrivit Mediafax.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img