vineri, 29 martie, 2024

Coronavirus: foarte aproape de crearea unui vaccin

Distribuie:

Publicat:

Cercetători din întreaga ume sunt în căutarea unui antidot împotriva nouui coronavirus din Wuhan care a băgat în carantină multe ţări europene. Britanicii au anunţat că au efectuat cu succes teste pe şoarecii de laborator.

Oameni de ştiinţă de la Imperial Colege din Londra au decarat că sunt foarte aproape de găsirea unui vaccin împotriva COVID-19. Serul a fost testat cu succes pe şoarecii de laborator până acum şi ar urma să fie testat şi pe maimuţe, potrivit adevarul.ro, care citeaza The Dailly Expres.

Robin Shattock, speciallist în imunologie, şeful echipei britanice, a mai spus că ucrează împreună cu francezii de la laboratoarele din Paris pentru a testa vaccinul. În cazul în care testele vor avea rezultatul scontat, vor începe testările clinice. Cel mai devreme un ser împotriva noului coronavirus va fi pe piaţă într-un an.

Noul coronavirus a dus până acum la peste 4.600 de decese, cee mai mute în China şi la 120.000 de oameni infectaţi în întreaga lume. Dintre ţările europene Italia, Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt cele mai afectate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img