miercuri, 24 aprilie, 2024

Coronavirus – Mexicul a primit primele 211 ventilatoare din SUA

Distribuie:

Publicat:

Mexicul a primit marţi primele 211 ventilatoare pentru respiraţie asistată din cele 1.000 pe care le-a achiziţionat cu ajutorul preşedintelui american Donald Trump, pe care ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard l-a descris drept un ''prieten'' al ţării sale în lupta împotriva noului coronavirus, relatează agenţia EFE potrivit Agerpres.

În declaraţia acordată presei după sosirea acestui prim transport, ministrul Marcelo Ebrard a spus că ventilatoarele au fost achiziţionate de Mexic la ''preţuri obişnuite'', fiecare aparat costând între 16.000 şi 24.000 de dolari în funcţie de model, şi sunt produse de compania Hamilton, care este una ''dintre cele mai bune din lume''.

Oficialul mexican a evidenţiat rolul preşedintelui Donald Trump în obţinerea acestor ventilatoare de către statul mexican, Marcelo Ebrard afirmând că ''atunci când dai de greu vezi cine îţi sunt prietenii''. Mexicul are până în prezent 24.905 cazuri de COVID-19, dintre care 2.271 decese.

Şi preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a transmis Washingtonului un mesaj de mulţumire şi a vorbit despre o posibilă vizită la Casa Albă după ce va intra în vigoare noul tratat comercial al Americii de Nord, vizită în cadrul căreia doreşte să abordeze cu preşedintele Donald Trump şi acordarea unor ajutoare imigranţilor mexicani, mai ales în vederea facilitării legalizării statutului lor în SUA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img