vineri, 29 martie, 2024

Coronavirus: urme gasite in reteaua de apa nepotabila din Paris

Distribuie:

Publicat:

Coronavirus in apa nepotabilă din Paris. Microparticule din noul coronavirus au fost găsite în rețeaua de apă nepotabilă din Paris. Cu toate acestea, apa de la robinet nu dăunează sănătății, avertizeaza specialistii.

Oamenii sunt în pericol dacă beau apă de la robinet? Primarul Parisului ii asigură că nu. Circuitele de apă nepotabilă și apa potabilă sunt complet independente. A priori, prin urmare, nu există riscul de a contracta virusul.

Acestea sunt „urme minuscule” ale Covid-19 care au fost găsite pe 4 din cele 27 de puncte de colectare a rețelei de apă nepotabile din Paris, se arată în comunicatul de presă în urma testului efectuat de laboratorul managementului municipal Eau de Paris. Dar această apă nu este apa pe care o beau sau apa cu care de spala oamenii. Este o apă care este folosită doar pentru „udarea grădinilor, curățarea străzii, pentru a alimenta fântânile parcurilor”, a specificat primăria Parisului.

Coronavirus in apa nepotabilă din Paris

Provine din Sena și canalul Ourcq și se filtrează rapid pentru a elimina particulele mai mari de 4 milimetri. Nicio legătură cu tratarea apei care curge de la robinete, care este curățată în 5 rezervoare diferite, tratate în mai multe moduri și care nu provine din aceleași surse.

Anne Souyris, asistenta primăriei din Paris, responsabilă cu sănătatea, a explicat pentru BFM TV că cele două rețele sunt impermeabile. Ea a mai spus că apa potabilă a fost testată în fiecare zi.

Rețeaua de apă nepotabilă a fost întreruptă, ca măsură de precauție. Străzile nu vor mai fi curățate la fel de intens. Primăria nu a comunicat încă asupra deciziei sale de a folosi apă potabilă pentru a efectua această curățare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img