miercuri, 24 aprilie, 2024

Coronavirusul trece la arabi: Qatarul anunta sute de cazuri noi

Distribuie:

Publicat:

Qatarul a înregistrat 238 de noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, care sunt ale unor "expatriaţi", ceea ce a ridicat bilanţul în ţară la 262, a anunţat Ministerul Sănătăţii Publice, citat de AFP şi Reuters.

Persoanele infectate "au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie" şi deci nu au fost "în contact cu restul populaţiei", a precizat ministerul citat de agenţia oficială QNA. Potrivit Reuters, nu se ştie câte persoane se află în total în carantină, potrivit Agerpres.ro.

Qatarul nu a înregistrat niciun deces, dar a închis universităţile şi şcolile, a anulat numeroase evenimente, în special MotoGP, şi le interzice călătorilor din 14 ţări să intre în ţară.

Ca şi în restul ţărilor din Golf, majoritatea primelor cazuri diagnosticate de Qatar au legătură cu persoanele care reviniseră din Iran.

Republica Islamică a anunţat miercuri moartea a încă 63 de persoane infectate cu noul coronavirus, ridicând totalul la 354 de morţi în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume după China, epicentru al epidemiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img