joi, 28 martie, 2024

Corpul tau are nevoie de vitamina B12. Vezi motivul

Distribuie:

Publicat:

Deficienta de B12 poate fi nedepistata timp de mai multi ani, desi prezinta simptome: oboseala, dificultate la respirare si slabiciune a muschilor, asadar este bine sa citesti mai multe informatii despre principalele motive pentru care ai nevoie de mai multa vitamina B12.

Vitamina B12 este foarte importanta pentru intregul organism si, tocmai de aceea, trebuie sa ai grija la posibilele simptome. Daca ti se intampla sa uiti des lucruri sau iti este greu sa iti gasesti cuvintele, poate ai o deficienta. In plus, trebuie sa consumi mai multa vitamina B12 si daca iti amortesc degetele sau simti furnicaturi.

Iata care sunt cele 5 motive pentru care ai nevoie de mai multa vitamina B12:

1. Ai o alimentatie vegetariana sau vegana

Singurul mod in care poti introduce in dieta vitamina B12 este consumul de carne. Daca tu ai renuntat la alimentele de origine animala, atunci in mod sigur iti lipseste vitamina B12 si tocmai de aceea pare ca esti mai palida. Din fericire, nu este nevoie sa renunti la stilul tau de viata, insa trebuie sa iei zilnic vitamina B12 sub forma unor suplimente.

2. Tu sau vreo persoana draga aveti peste 50 de ani

Pe masura ce imbatranesti esti mai inteleapta si, din nefericire, esti mai predispusa unor afectiuni. Dupa varsta de 50 de ani vitaminele se absorb mai greu si tocmai din aceasta cauza vei descoperi ca memoria nu mai este la fel de buna. In acest caz, suplimentele alimentare sunt cele mai potrivite. Consumand vitamina B12 in fiecare zi vei ramane puternica si iti vei aminti mai usor toate lucrurile pe care le ai de facut.

3. Consumi alcool in mod regulat

Daca iti place sa bei mereu la cina un pahar de vin, atunci este foarte posibil sa ai o deficienta de vitamina B12 si asta deoarece ficatul tau se ocupa cu depozitarea si absortia acesteia. Nu trebuie sa renunti la paharul tau de vin rosu, deoarece si acesta are beneficiile lui, insa nu uita sa iei si vitamina B12.

4. Iei medicamente pentru refluxul gastroesofagian

Indiferent ca este vorba de o singura pastila sau de un ulcer, problemele stomacului si medicatia pentru acestea blocheaza absorbtia vitaminei B12 de catre organism. Si in acest caz trebuie sa iei suplimente. Din fericire vitamina B12 poate fi dizolvata in apa, corpul pastrand ce are nevoie, iar restul fiind eliminat cu ajutorul rinichilor.

5. Ai fost diagnosticata cu diabet sau cu o boala autoimuna

Problemele cu glicemia sau bolile autoimune precum lupusul fac ca organismul sa asimileze mai putine vitamine din alimentatie. Chiar daca mananci in mod regulat carne, probabil tot ar trebui sa iei suplimente pentru a mentine un nivel sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img