vineri, 19 aprilie, 2024

Corul Madrigal la Zagreb – „Un imens succes!”, „Magnific!”

Distribuie:

Publicat:

Pe 9 iunie, la invitația Ambasadei României în Croația, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, a susținut Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene” la Vatroslav Lisinski, cea mai marea sală de concerte din țară, unde a fost primit cu căldură și entuziasm de aproape 2.000 de spectatori. La final, Corul Madrigal a fost aplaudat minute în șir la scenă deschisă, fiind chemat pe scenă pentru 3 bis-uri.

Evenimentul a fost dedicat aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Croația și s-a desfășurat cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român şi al Ambasadei României în Republica Croaţia.

Întreg evenimentul a impresionat audiența atât prin sunetul inegalabil al Madrigalului și cele două serii de costume renascentiste, precum și prin scenografia susținută de un design de lumini grandios, augmentat cu imagini video emblematice pentru fiecare lucrare prezentată pe scenă. Prima parte a programului „Muzica Renașterii Europene” structurat de dirijorul Cezar Verlan a inclus compoziții din perioada muzicală renascentisă, iar în partea a doua, Madrigal a prezentat o suită remarcabilă de lucrări corale ale muzicienilor contemporani.

Regia spectacolului „Muzica Renașterii Europene” a fost semnată de Emil Pantelimon, conducerea muzicală a aparținut dirijorului Cezar Verlan, design-ul de lumini a fost coordonat de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar sunetul concertului de către Gabriel Scîrlet.

Reacții de la spectatorii prezenți la eveniment, precum și alte detalii despre prezența Corului Madrigal la Zagreb găsiți alăturat, precum și pe canalele de comunicare ale ansamblului.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img