sâmbătă, 20 aprilie, 2024

COSR anunta ca au fost depuse 24 de dosare de candidatura pentru functii eligibile, la Adunarea Generala din 24 septembrie

Distribuie:

Publicat:

COSR a anunţat, marţi, că au fost depuse 24 de dosare pentru funcţii eligibile, la alegerile din cadrul Adunării Generale a forului, din 24 septembrie. Mihai Covaliu, actualul preşedinte, singurul candidat la mandatul viitor.

Potrivit COSR, în Comitetul Executiv există patru membri de drept, membru CIO pentru România, secretar general, trezorier, preşedinte al Comisiei Sportivilor şi 17 alte pozitii eligibile, potrivit news.ro.

Au fost depuse 24 de dosare de candidatură pentru funcţiile eligibile: un preşedinte, trei vicepreşedinţi, cinci reprezentanţi ai sporturilor olimpice de vară (dintre care un reprezentant al jocurilor sportive de echipă), patru personalitţăi ale vieţii sportive, doi reprezentanţi ai sporturilor olimpice de iarnă, un reprezentant al federaţiilor neolimpice, un reprezentant al Federaţiei Sportul pentru Toţi şi Comitetul Naţional Paralimpic.

Candidaturile pentru organele de conducere ale COSR sunt verificate de Comitetul Executiv şi acceptate după analizarea şi avizarea acestora de către Comisia de Etică.

Pentru funcţiile de conducere au fost depuse următoarele candidaturi: Mihai Covaliu (preşedinte), Alexandru Dedu, Elisabeta Lipă, Camelia Potec (vicepreşedinţi).

De asemenea, pentru cele 13 locuri în Comitetul Executiv au fost depuse 20 de candidaturi, cu precădere foşti mari sportivi/antrenori şi preşedinţi de federaţii naţionale.

Noua conducere a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) se va decide în cadrul Adunării Generale, de la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, în 24 septembrie, începând cu ora 11.00.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img