joi, 25 aprilie, 2024

COVID-19: Ajutorul care vine de la barbatii mai in varsta, spitalizati – Au un numar mai mare de anticorpi/ STUDIU

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de știință au descoperit faptul că spitalizarea din cauza COVID-19, precum și sexul masculin și vârsta mai înaintată reprezintă elemente importante în ceea ce privește nivelul ridicat de anticorpi regăsiți în plasma supraviețuitorilor COVID-19. Acești anticorpi sunt utili în tratamentul pacienților aflați în stare gravă.

Conform unui nou studiu1, bărbații în vârstă care au avut nevoie de internare în urma bolii COVID-19 dețin un număr mai mare de anticorpi anti SARS-CoV-2. Studiul a fost publicat în Journal of Clinical Investigation și reprezintă primul pas către confirmarea faptului că terapia cu plasma este eficientă în tratamentul bolii COVID-19.

Ce este terapia cu anticorpi?

Pe măsură ce oamenii de știință continuă căutările pentru un tratament eficient împotriva infecției respiratorii cauzate de virusul SARS-CoV-2, reducerea riscului de mortalitate este un element esențial, iar plasma donată de supraviețuitori poate fi răspunsul mult dorit. Din păcate, până în prezent, cercetările nu oferă suficiente informații cu privire la un tratament puternic și eficient.

Mai mult, un studiu de amploare demarat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care se află în prepublicare, sugerează că remdesivir, unul dintre cele mai promițătoare tratamente împotriva COVID-19, pare să nu aducă o schimbare radicală în privința numărului de decese înregistrat la nivel global.

Un posibil tratament eficient este terapia cu anticorpi, prin intermediul administrării de plasmă convalescentă. Așadar, acest tip de terapie funcționează prin infuzarea unui pacient bolnav de COVID-19 cu plasma unei persoane care s-a vindecat de infecția respiratorie. Plasma pacientului recuperat poate conține anticorpi creați de organism pentru a face față infecției inițiale. Cercetările sugerează că această formă de terapie poate fi realmente eficientă în tratamentul pacienților COVID-19, iar mai multe studii observaționale au adus, până în prezent, rezultate promițătoare, potrivit doc.ro. Cu toate acestea, este nevoie de mai multă cercetare pentru a confirma aceste descoperiri.

Pentru studiul de față, oamenii de știință au avut nevoie de informație extensivă cu privire la structura plasmei sanguine, utilizate în acest proces, pentru a dezvolta o abordare standard a acestei forme de tratament.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img