News Flash:

COVID-19: Ce trebuie sa faci inainte si dupa ce ai fost testat, din momentul in care stii ca ai fost expus cuiva infectat

26 Octombrie 2020
391 Vizualizari | 0 Comentarii
coronavirus 990x557 1

Noul coronavirus se manifestă diferit de la o persoană la alta, motiv pentru care diferă și timpul în care simptomele încep să apară și să confirme că ești infectat cu acest virus. Odată ce te-ai expus virusului, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont, atât pentru a te proteja, cât și pentru a-i prpoteja pe cei din jur. Iată ce ar trebui să faci înainte și după ce te-ai testat de COVID-19.

Izolează-te

Nu mai ieși afară din casă dacă ai intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, exceptând ziua în care mergi să te testezi. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor recomandă să stai în casă timp de 14 zile de la ultima expunere și să păstrezi distanța față de alte persoane.

O persoană care are virusul poate fi contagioasă cu 48-72 de ore înainte ca simptomele să apară. Multe cazuri de COVID-19 sunt asimptomatice, dar și în această situație virusul poate fi răspândit. Anunță familia și prietenii în tot acest timp, ca și ei la rândul lor să se izoleze și să se testeze.

Păstrează legătura cu medicul

Ține medicul de familie la curent cu situația ta, mai ales dacă simptomele încep să se înrăutățească. Acesta ar trebui să-ți sugereze tratamentul și în funcție de istoricul medical.

Monitorizează-ți simptomele

Cele mai comune simptome sunt febra, pierderea gustului și mirosului, tusea și dificultatea de a respira. Alte simptome frecvente includ durerile de cap, diareea, congestia nazală și starea de greață.

continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051406 (s)