marți, 23 aprilie, 2024

COVID-19: Cum de nu ne dam seama ca suntem infectati. Efectul imediat al virusului asupra organismului

Distribuie:

Publicat:

Noul coronavirus poate bloca durerea și masca boala în stadiile incipiente, pe măsură ce se răspândește în tot corpul, sugerează un nou studiu.

În cercetările efectuate pe șoareci, oamenii de știință au descoperit că proteina spike, pe care virusul o folosește pentru a intra în celule, se atașează de un receptor și inversează complet calea de semnalizare a durerii, transmite Daily Mail.

Mai mult, ameliorarea durerii poate apărea în decurs de 30 de minute de la infectare și durează câteva ore, chiar și zile.

O echipă de la Universitatea din Arizona susține că descoperirile ar putea explica de ce aproape jumătate din toți pacienții cu Covid-19 nu prezintă simptome.

Profesorul Rajesh Khanna, de la Universitatea din Arizona, spune că studiul poate explica, de asemenea, modul în care boala se răspândește atât de rapid.

„Probabil, motivul răspândirii neîncetate a Covid-19 este că, în primele etape, te plimbi de parcă nimic nu este în neregulă, deoarece durerea ta a fost suprimată. Ai virusul, dar nu te simți rău, pentru că dispare durerea. Dacă putem dovedi că această ameliorare a durerii cauzează răspândirea Covid-19, ar fi o descoperire foarte valoroasă”, a spus el într-o declarație.

Sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img