joi, 25 aprilie, 2024

COVID-19: cum te tratezi acasă

Distribuie:

Publicat:

Între 75 şi 80% dintre persoanele care se infectează cu virusul COVID-19 fac forme uşoare sau sunt chiar asimptomatice. Toate aceste cazuri pot fi tratate acasă, sub supravegherea medicului de familie.

Dificultăţile de respiraţie, febra, tusea seacă, oboseala nejustificată, durerile de cap, greaţa, durerile în gât şi musculare sunt printre cel mai des întâlnite simptome ale infecţiei cu COVID-19. Pot apărea la 3-14 zile după ce ai intrat în contact cu o altă persoană infectată şi impun izolarea la domiciliu. Deşi nu există un tratament specific pentru noul coronavirus, simptomele pot fi ţinute sub control cu anumite medicamente.

 

Ce medicamente să iei

 

Deoarece este o infecţie virală, care are simptome asemănătoare cu răceala şi gripa, efectele neplăcute pot fi combătute cu paracetamol şi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, adică analgezice precum ibuprofenul. Dacă paracetamolul ajută la desfundarea nasului şi la reducerea febrei, ibuprofenul alină durerile de cap şi pe cele musculare. Durerile în gât şi tusea pot fi ameliorate atât cu medicamente clasice pentru astfel de simptome, cât şi cu remedii naturiste, cum sunt mierea, ceaiul de ceapă sau siropul de ridiche neagră.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img