News Flash:

COVID-19: cum te tratezi acasă

19 Ianuarie 2022
335 Vizualizari | 0 Comentarii
raceala

Între 75 şi 80% dintre persoanele care se infectează cu virusul COVID-19 fac forme uşoare sau sunt chiar asimptomatice. Toate aceste cazuri pot fi tratate acasă, sub supravegherea medicului de familie.

Dificultăţile de respiraţie, febra, tusea seacă, oboseala nejustificată, durerile de cap, greaţa, durerile în gât şi musculare sunt printre cel mai des întâlnite simptome ale infecţiei cu COVID-19. Pot apărea la 3-14 zile după ce ai intrat în contact cu o altă persoană infectată şi impun izolarea la domiciliu. Deşi nu există un tratament specific pentru noul coronavirus, simptomele pot fi ţinute sub control cu anumite medicamente.

 

Ce medicamente să iei

 

Deoarece este o infecţie virală, care are simptome asemănătoare cu răceala şi gripa, efectele neplăcute pot fi combătute cu paracetamol şi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, adică analgezice precum ibuprofenul. Dacă paracetamolul ajută la desfundarea nasului şi la reducerea febrei, ibuprofenul alină durerile de cap şi pe cele musculare. Durerile în gât şi tusea pot fi ameliorate atât cu medicamente clasice pentru astfel de simptome, cât şi cu remedii naturiste, cum sunt mierea, ceaiul de ceapă sau siropul de ridiche neagră.

La ce să fii atent

 

Chiar dacă ai iniţial o formă uşoară a bolii, cu simptome minore, ia în calcul că noul coronavirus atacă în special plămânii, chiar şi în cazul persoanelor tinere, aşadar nu trebuie să ignori anumite semne. Pentru a fi mereu în gardă, cumpără un pulsoximetru. Acesta este un dispozitiv care îţi va măsura nivelul de oxigen în sânge. Atunci când nivelul scade, este un semn că boala se agravează şi că plămânii încep să fie afectaţi chiar dacă nu te confrunţi încă cu simptome cum ar fi respiraţia îngreunată. Atât timp cât nivelul de oxigen se menţine peste 95% este sun semn că plămânii funcţionează normal. Dacă scade sub 94% sau chiar mai puţin, este necesar să ceri de urgenţă ajutor specializat. Nivelul oxigenului se testează de 4 ori pe zi. Dacă te confrunţi cu dificultăţi de respiraţie, evită să stai întins pe spate, ci stai pe un scaun. De asemnea, noaptea nu dormi pe spate, ci stai pe o parte, cu o pernă aşezată sub genunchi.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 34 queries | Mysql time :0.057589 (s)