News Flash:

COVID-19: De ce e de bine daca iti pierzi mirosul atunci cand te-ai infectat

17 Martie 2021
340 Vizualizari | 0 Comentarii
coronavirus 990x557

O veste bună! Ce spun specialiștii despre pierderea mirosului în Covid-19.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Complutense și Spitalul Clinic San Carlos, din Madrid, pierderea mirosului nu este doar unul dintre factorii pentru diagnosticul precoce al Covid-19. Este, în același timp, și un simptom al unui bun prognostic al bolii.

COVID-19. Pierderea mirosului este, de fapt, un simptom bun

Potrivit 20minutos.es, este vorba de un studiu la care au participat 5.868 de pacienți internați a arătat că anosmia (pierderea mirosului) poate acționa ca un factor de pronostic bun pentru boală.

„Aceste rezultate au multe implicații, de la evaluarea inițială a pacienților până la capacitatea de a înțelege fiziopatologia. Posibil că invazia epiteliului nazal determină activarea unei imunități adecvate evitând furtunile de citokine ”, a explicat Jesús Porta-Etessam, șeful Secției de Neurologie a Spitalului Clínico San Carlos, profesor la Facultatea de Medicină a UCM și prim autor al lucrării.
În plus față de identificarea anosmiei ca un factor de prognostic bun, cercetătorii au stabilit, de asemenea, că disfuncțiile olfactive și gustative sunt mai frecvent, după cum urmează:

la femei (12,41% față de 8,67%)

la cei cu vârsta sub 65 de ani

la pacienții cu patologii rinichi, plămân, cardiace, neurologice sau oncologice.

Rezultatele obținute cu privire la unul dintre primele simptome ale coronavirusului pot servi drept criterii atunci când se clasifică pacienții sau se iau decizii terapeutice, potrivit Universității Complutense din Madrid.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039632 (s)