joi, 28 martie, 2024

COVID-19 la Husi . Un sofer de camion infectat cu virusul a fost transportat la Iasi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 24 Martie, un sofer de camion, sosit recent din Germania a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID-19.  Barbatul a stat in locuinta sa impreuna cu fratele sau. Ba mai mult, acesta a fost zarit si prin mai multe centre comerciale din municipiul Husi . In urma cu putin timp, barbatul a fost preluat de un echipaj al ISU Vaslui si transportat la o unitate medicala din municipiul Iasi .

Apelul facut de Ioan Ciupilan – primarul municipiului Husi

"Dragi concetateni,
vin in fata dumneavoastra cu o rugaminte, una foarte mare, aceea de a incerca sa respectam masurile absolut necesare de protectie, sa ne protejam unii pe altii, sa incercam sa evitam raspandirea acestui virus care, de alaltaieri, ne-a aliniat si pe noi la zona galbena de COVID -19.
Din punctul nostru de vedere, cel al reprezentantilor Primariei Husi, am stabilit inca de acum 12 zile, in Comitetul de Urgenta, o echipa care sa identifice toate persoanele care au varsta peste 60 de ani, sa identifice toate persoanele care locuiesc singure, care sunt izolate la domiciliu. Am constituit echipe care sa preia toate informatiile de la cetatenii anterior mentionati, o echipa care sa le duca acestor persoane alimentele de care au nevoie sau strictul necesar de care are nevoie o familie care sta izolata sau care nu se poate deplasa.
Pentru acest lucru am pus la dispozitie si doua numere de telefon, cel al Primariei Municipiului Husi si cel al DGASPC Husi.

La Primaria Husi este o echipa de permanenta care raspunde la Tel. 0235.480.009 sau 0235.480.172 inca de dimineata de la orele 07:00 si pana ora 21:00. Dupa ora 21:00 este portarul care preia datele pe care cetatenii le transmit, in asa fel incat Primaria Husi sa aiba o permanenta si pe perioada noptii.
Astazi, 24 martie, vom avea o sedinta a Consiliului Local in care, dupa aprobarea celor 550.000 lei primiti de la Consiliul Judetean Vaslui, vrem sa rectificam aceasta suma , cea de 230.000 din Fondul de rezerva bugetara- Masuri pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Cu alte cuvinte, acesti bani sunt la dispozitia CL Husi, in vederea luarii masurilor necesare pentru a preveni infectarea cu noul Coronavirus. Deocamdata, nu suntem in situatia in care sa fim nevoiti sa inchidem orasul si deplasarea pe timp de zi, insa facem un apel catre dumneavoastra, sa evitati intalnirile care nu sunt in interes de serviciu, intalniri care va aduna intr-un grup mai mare de 3 persoane care pot sa transmita acest virus.
Totodata, activitatea economica a orasului se desfasoara normal, atat la primarie cat si la unitatile subordonate noua, sunt si agenti economici care lucreaza.
Tot in sedinta de astazi o sa aprobam si planul de reparatii strazi si alta investitie de care are nevoie municipiul Husi, incat dupa trecerea acestei perioade, sa ne reluam viata normala si sa incercam sa avem cat mai putine pierderi economice, atat noi cat si agentii economici ai orasului.
Reamintesc pe aceasta cale faptul ca s-a prelungit termenul de scutire de 10% pentru cei care platesc impozitul pana la sfarsitul lunii aprilie. Lucrurile pot fi rezolvate si prin telefon sau electronic.
Cat despre Spitalul Muncipal Husi, fac mentionarea ca la intocmirea bugetului, unitatii i-au fost atribuiti 6 miliarde lei vechi pentru cheltuieli de functionare . Banii erau inclusi in trimestrul 3, insa am adus o parte si in trimestrul 1, iar in trimestrul 2 ii aducem acum. In momentul in care nevoile financiare vor fi si spitalul nu va putea sa le suporte, vom aloca sumele necesare pe care noi le putem da pentru ca unitatea spitaliceasca sa functioneze normal.

Totodata vom aloca astazi sume de bani pentru cele 4 ONG care desfasoara activitati sociale si de ingrijire medicala la domiciiliu pe raza minicipiului nostru

Revin cu o ultima rugaminte, din nou, sa fiti responsabili, sa purtati masca, sa va spalati pe maini, sa nu stati mai mult de 5 sau 10 minute fata in fata cu alti cetateni si sa evitati deplasarile."

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img