vineri, 19 aprilie, 2024

COVID-19 – Malaezia ridică restricţiile de călătorie pentru persoanele vaccinate cu schema completă

Distribuie:

Publicat:

Malaezia a dispus duminică ridicarea restricţiilor de călătorie, atât la nivel intern cât şi internaţional, pentru locuitorii vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19, în contextul în care ţara a atins obiectivul de imunizare a 90% din populaţia adultă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Premierul Ismail Sabri Yaakob a declarat că guvernul a decis să permită cetăţenilor vaccinaţi cu schema completă să călătorească peste hotare fără a fi nevoie de solicitarea unei aprobări în acest sens.
Noile reguli intră în vigoare începând de luni.

Guvernul se pregăteşte să facă trecerea către o fază COVID-19 endemică, în cadrul căreia nu vor mai fi impuse perioade de lockdown în eventualitatea creşterii numărului de cazuri de infectare, a declarat Ismail Sabri într-o conferinţă de presă.

"Va trebui să ne pregătim să trăim cu (boala) COVID, deoarece COVID nu poate fi eliminată în totalitate", a spus oficialul.

Aproape 65% din cei 32 de milioane de locuitori ai ţării, inclusiv cei cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, au fost imunizaţi cu schema completă împotriva COVID-19.

Ţara din Asia de Sud-Est a înregistrat 2,3 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 27.265 de decese din cauza bolii COVID-19 provocată de acest virus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img