marți, 19 martie, 2024

COVID-19 – Nou record de infectari in Franta

Distribuie:

Publicat:

Franţa a înregistrat 16.096 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară largă în ţară, potrivit informaţiilor date publicităţii joi seară de Direcţia de sănătate publică, relatează AFP potrivit Agerpres.

Precedentul record s-a ridicat la peste 13.000 de noi cazuri pe zi, nivel atins miercuri. În timp ce au fost anunţate noi măsuri de restricţie pentru a încerca să oprească răspândirea pandemiei, 52 de bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate.

Semn că pandemia progresează: proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate (rata de pozitivare) a crescut continuu, atingând 6,5%, faţă de 6,2% miercuri şi 5,4% săptămâna trecută.

În ultimele şapte zile, spitalele au primit 4.258 de bolnavi noi, dintre care 718 cazuri grave la reanimare, cu 43 mai mult decât în ajun.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.511 de decese legate de COVID-19, dintre care 20.940 în mediul spitalicesc.

În raportul său săptămânal, de asemenea difuzat joi, serviciul public de sănătate a avertizat în legătură cu o "majorare exponenţială a internărilor la reanimare" şi o "creştere a circulaţiei SARS-CoV-2 la persoanele în vârstă de 65 de ani şi mai mult".

Bazându-se pe datele până la 22 septembrie, serviciul public de sănătate a semnalat o "subestimare a majorării numărului de cazuri confirmate cauzată probabil de o saturaţie a capacităţilor de diagnostic", precum şi o subestimare a numărului de focare de contaminare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img