sâmbătă, 20 aprilie, 2024

COVID-19, o boala perversa: Efectele pot dura luni de zile

Distribuie:

Publicat:

Efectele COVID asupra pacienților tineri care au avut o formă a bolii ce nu a necesitat spitalizare, dar care au prezentat simptome ușoare, pot persista chiar și la 4 luni de la vindecare, arată un nou studiu. Concret, specialiștii au observat că aproape 70% dintre aceștia prezintă simptome specifice disfuncției multiple de organ, cel mai probabil ca urmare a inflamației cauzate de infecția cu SARS-CoV-2.

Efectele COVID asupra inimii, ficatului și plămânilor

Potrivit studiului Coverscan, realizat de compania medicală Perspectum, în colaborare cu NHS Trust și Mayo Clinic, rezultatele preliminare indică o afectare a inimii pacienților tineri cu vârsta medie de 44 de ani care au fost confirmați cu noul coronavirus.

Din cei 201 pacienți monitorizați pe o perioadă de 4 luni de la confirmarea diagnosticului de COVID-19, aproape 70% au acuzat stări frecvente de oboseală, simptom specific disfuncției de organ (insuficiență cardiacă sau pulmonară), dureri musculare și migrene.

În urma analizelor am descoperit că mulți pacienți prezentau leziuni la nivelul unuia sau mai multor organe, cel mai probabil ca urmare a inflamației rezultate în urma infecției cu SARS-CoV-2. Însă doar timpul ne va spune dacă aceste leziuni vor fi temporare sau permanente, spune dr. Amitava Banerjee, unul dintre cercetători, potrivit csid.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img