miercuri, 24 aprilie, 2024

COVID-19 – Statele Unite ale Americii vor dona Taiwanului 750.000 de doze de vaccin

Distribuie:

Publicat:

Statele Unite ale Americii vor dona Taiwanului 750.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului, relatează The Guardian.

Taiwanul se confruntă cu o creştere a numărului cazurilor de covid-19, dar este afectat de problemele cu privire la numărul de vaccinuri disponibile. În plus, susţine că i se pun piedici din partea Chinei în ceea ce priveşte obţinerea vaccinurilor din alte ţări.

Doar aproximativ 3 la sută din populaţia Taiwanului a fost vaccinată, iar dintre cei vaccinaţi majoritatea au primit doar prima doză.

Donaţia de 750.000 de doze de vaccin a fost anunţată de senatoarea Tammy Duckworth, care se află în Taiwan pentru o scurtă vizită, împreună cu alţi doi senatori, Dan Sullivan şi Christopher Coons. “Era esenţial pentru SUA ca Taiwan să se afle în primul grup care primeşte vaccinuri, pentru că suntem conştienţi de nevoia urgentă şi apreciem acest parteneriat. Suntem aici ca prieteni, pentru că ştim că Taiwanul trece prin vremuri dificile”, a spus senatoarea.

Duckworth nu a precizat ce vaccinuri va primi Taiwan sau când, dar a adăugat că Statele Unite se vor asigura că taiwanezii vor primi ceea ce le trebuie.

Vineri, Taiwan a primit 1,24 de doze de vaccin AstraZeneca din partea Japoniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img