miercuri, 27 martie, 2024

COVID-19 – Suedia opreste procesul de reproducere a nurcilor in crescatorii in 2021

Distribuie:

Publicat:

 

Suedia a decis să oprească procesul de reproducere a nurcilor în crescătorii în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat miercuri guvernul de la Stockholm, relatează dpa potrivit Agerpres.

Fermele de nurci vor avea voie să păstreze animalele de reproducţie, care numără în prezent circa 90.000 de exemplare, dar nu vor mai avea voie să permită reproducerea lor.
Decizia de a opri reproducerea a fost recomandată de Consiliul suedez al Agriculturii, în urma consultărilor cu Agenţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, a declarat Jennie Nilsson, ministru pentru afacerile rurale, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nurca se numără printre speciile despre care se crede că sunt deosebit de susceptibile la infecţia cu COVID-19.

Suedia a înregistrat primul său caz cunoscut de coronavirus în rândul acestor animale în octombrie anul trecut, a spus Nilsson.

Nurcile sunt împerecheate în februarie-martie; puii se nasc în aprilie-mai şi animalele sunt sacrificate pentru blănurile lor în noiembrie, a spus Christina Nordin, şefa Consiliului suedez de Agricultură.

În Danemarca vecină – unul dintre cei mai importanţi producători de blănuri de nurcă din lume – guvernul a ordonat anul trecut sacrificarea în masă a tuturor nurcilor din crescătorii din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea publică, pentru a preveni transmiterea noului coronavirus de la nurci la oameni.

Rusia şi Finlanda au anunţat recent că lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirsului pentru nurci.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img