News Flash:

Crama Averesti, pe harta turismului viticol romanesc

10 August 2016
3180 Vizualizari | 1 Comentarii
La nivelul intregii tari exista 140 de crame care produc vinuri imbuteliate. Jumatate dintre ele au si centre care pot primi turisti in vizita spre a le etala vinurile si podgoriile.

Turismul viticol, dupa cum il numesc specialistii in domeniu, cuprinde excursii la crame, degustari pentru trei - sapte soiuri de vinuri intr-un ambient special amenajat, vizite pe plantatiile de vie, dar si acolo unde se tin procesele tehnologice.

Pretul unei astfel de vizite costa 50 lei de persoana, in care sunt incluse cinci vinuri, apa si gustari reci.

Si Cramele Averesti intra in harta turismului viticol romanesc si-si deschide portile pentru vizitatori.
Suprafata de vita de vie de la Averesti se intinde peste aproape 570 hectare.

Fata de Husi, potentialul arealului din zona Averesti intruneste toate elementele necesare obtinerii unui vin sec de inalta calitate, la standardele impuse de viticultura moderna. Clima racoroasa, solul mai acid, de padure si altitudinea ridicata de 380 m imprima caracterul acid inconfundabil al vinului obtinut aici.

La Crama Averesti, in fiecare an, o sticla din primul vin obtinut este ingropata in locul cel mai racoros al pivnitei, ca ofranda adusa ctitorului cramei si plantatiei.

cramele averesti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Mioara  | #4657
Podgoria este minunată dar drumurile sunt jalnice,în special drumul județean 244D Huși-Avereşti este groaznic,cine se duce să viziteze sau să cumpere când știe ce îl așteaptă,păcat,mare păcat că nu se acordă atenție acelei zone!
Adauga comentariu

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040428 (s)