marți, 23 aprilie, 2024

”Creșterea capacitãții de gestionare a crizei COVID-19 la nivelul serviciilor publice socio-medicale subordonate UAT Județul Vaslui”, cod SMIS 2014+ 139495

Distribuie:

Publicat:

Județul Vaslui, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului ”Creșterea capacitãții de gestionare a crizei COVID-19 la nivelul serviciilor publice socio-medicale subordonate UAT Județul Vaslui”, cod SMIS 2014+ 139495, la data de 30.10.2021.

Proiectul a fost cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionalã prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, POIM/819/9/1/ Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, Axa prioritară – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 21 luni, începând cu data de 01.02.2020 până în data de 30.10.2021.

Valoarea totală a proiectului a fost de 4.452.860,49 lei reprezentȃnd cheltuieli eligibile, din care valoarea eligibilã nerambursabilã din FEDR a fost de 4.452.860,49 lei (100%).

Obiectivul general al proiectului a presupus creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de rãspândirea virusului SARS-CoV-2 în centrele sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile din subordinea UAT Județul Vaslui prin dezvoltarea capacității de protecție și implicit limitarea rãspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, asigurând astfel un răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare actuale a 3 entități publice cu personalitate juridică din subordinea UAT Județul Vaslui, care coordonează 45 de centre sociale rezidențiale și locuințe protejate pentru categorii vulnerabile, prin dotare specifică în vederea obținerii în timp util și eficient al unui răspuns adecvat privind COVID-19;

 Promovarea activitãților proiectului și a investiției cu respectarea cerințelor din Manualul de identitate vizuală, atât pe perioada implementării proiectului, cât și după finalizarea acestuia.

Prin implementarea proiectului s-au obținut următoarele rezultate:

 Un proiect și achizițiile de dotãri a trei entitãți publice cu personalitate juridicã din subordinea UAT Județul Vaslui care coordoneazã 45 de centre sociale rezidențiale și locuințe protejate pentru categorii vulnerabile, promovate conform Manualului de Identitate Vizualã.

 Trei entitãți publice cu personalitate juridicã din subordinea UAT Județul Vaslui care coordoneazã centre sociale rezidențiale pentru categorii vulnerabile dotate cu echipamente, dezinfectanți, materiale de protecție și pregãtite pentru gestionarea situației de urgențã provocatã de criza COVID – 19, cu personal protejat și o capacitate sporitã de prevenție.

Ȋn cadrul acestui proiect s-a urmărit dotarea centrelor sociale rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistențã Socialã și ProtecțIa Copilului Vaslui (43 de centre și locuințe protejate), a Centrului de Asistențã Medico-Socialã Bãcești și a Centrului de Asistențã Medico-Socialã Codãești cu echipamente de protecție, biocide, soluții necesare asigurãrii igienei și dezinfecției, alte materiale de protecție și dispozitive în scopul obținerii în timp util și eficient al unui rãspuns adecvat la criza COVID-19.

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionalã prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img