joi, 28 martie, 2024

Creativitatea elevilor in domeniul tehnic, testata la concursul „Dumitru Mangeron” organizat de Universitatea Tehnica

Distribuie:

Publicat:

Concursul de Creativitate Mecanica „Dumitru Mangeron”, organizat de Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial (CMMI) de wla Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI), va avea loc vineri, 20 aprilie 2018. Competitia este una regionala, fiind asteptate sa participe 13 echipe de cate patru elevi de la licee din Botosani, Roman, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Targu Neamt si Targu Frumos. Concursul va consta in mai multe etape, una teoretica, fiind vorba despre o proba scrisa pe echipe, o proba practica unde acestia vor trebui sa isi demonstreze creativitatea, dar si o proba speciala pentru clasa a XII-a.

Festivitatea de deschidere va incepe de la ora 8.45 in incinta facultatii, de la ora 9.00 pana la 13.00 se vor desfasura probele enumerate anterior, iar dupa 13.30, timp de o ora, elevii vor vizita facultatea. Dupa 14.30, elevii vor prezenta public rezultatele probei practice, urmand sa participe si la festivitatea de premiere. „In cadrul probei practice va fi data o tema, de exemplu «automobilul viitorului», iar dintr-un lego, piese pe care le vor avea toti participantii, acestia trebuie sa conceapa o forma, o masina, si ulterior sa faca o poveste, sa spuna, de exemplu, ca se alimenteaza cu panouri solare si e de fapt un modul selenar. Apoi echipa prezinta in fata tuturor la ce solutii au ajuns. Este un concurs regional, insa la anul vom incerca sa il transformam intr-un concurs national”, a precizat prof. univ. dr. ing. Catalin Dumitras, decanul Facultatii de Constructii si Management Industrial de la TUIASI. 

Anul acesta, alaturi de CMMI, organizatori ai concursului sunt Inspectoratul Scolar Judetean din Neamt si cel din Iasi, Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatica Iasi si Colegiul Tehnic „Ion Creanga” din Targu Neamt. Concursul de Creativitate Mecanica „Dumitru Mangeron” se afla anul acesta la a XIV-a editie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img