joi, 28 martie, 2024

Crima care a socat lumea in prima zi din an: Si-a ingropat iubita de vie! Detaliile sunt infioratoare

Distribuie:

Publicat:

Detaliile despre aceasta crima sunt de-a dreptul infioratoare • O intreaga comunitate a ramas socata de cele intamplate dupa ce cadavrul femeii ingropat la un metru sub pamant chiar de catre concubinul ei a fost descoperit • Rudele si martorii povestesc in detaliu cele intamplate in a doua zi de Craciun, atunci cand barbatul din Scobinti si-a lovit concubina si l-a obligat pe fiul lor sa devina complice la ingroparea mamei

Descoperirea unui cadavru chiar in prima zi din noul an a socat o intreaga comunitate. Rudele si apropiatii celor doi concubini,Manole Ion si Petronela Viciriuc, povestesc detaliile macabre ale crimei si modul in care barbatul in varsta de 48 de ani si-a obligat fiul minor sa o ingroape pe mama sa.

Primele detalii arata ca femeia in varsta de 35 de ani inca era in viata in momentul in care a fost bagata in groapa, insa concubinul ei a crezut ca a omorat-o din cauza unor lovituri. Cel mai probabil, aceasta se afla in coma alcoolica si a murit sufocata sub pamant.  

"Au venit de la un neam de-al lor, erau destul de beti. Veneau pe un drum inspre casa, el a luat-o la bataie si ea a cazut jos. Dupa ce a cazut, l-a chemat pe baiatul lui din casa, pe drum nu stiu ce s-a intamplat, dar in schimb i-a zis ca daca afla politia sau daca zice cuiva «te bag langa maica-ta!». El, de frica, ce putea sa mai faca? Au luat-o, au tarait-o si au ingropat-o. Amandoi au facut groapa, cam o ora au sapat amandoi la ea", a povestit un apropiat al celor doi concubini din Scobinti.

Acest moment se intampla in a doua zi de Craciun. Au mai trecut cateva zile, iar in noaptea dintre ani, minorul i-a povestit unui prieten din localitatea Scobinti cum tatal sau l-a obligat sa o ingroape pe mama sa.

"A spus hai sa iti arat unde a ingropat-o tata pe mama. Nu i-a venit sa creada, dar s-a dus acolo si a vazut pamantul rascolit si se cunostea. Mie nu mi-a venit sa cred, dar el tot insista. Ea mai avea obiceiul sa mai plece cu zilele de acasa si l-am intrebat unde este cumatra mea. El a spus «Ei, s-a maritat, nu o sa mai vina inapoi». Era suparat, statea cu capul in jos. Baiatul se temea sa nu-l omoare si pe el", povesteste cumnata victimei.

"Hai sa iti arat unde a ingropat-o tata pe mama"

Desi copilul celor doi a insistat sa povesteasca vecinilor ce s-a intamplat cu mama sa, acestia nu l-au crezut la inceput, insa insistentele acestuia i-au convins pe acestia.

"Baiatul i-a povestit copilului meu ca taica-su a omorat-o pe maica-sa, a facut o groapa si a bagat-o mai la vale pe aratura. Nu mi-a venit sa cred pentru ca ei au spus ca a disparut de miercuri si abia vineri am aflat. Nu am vrut sa sun la politie daca nu stiam sigur. Au venit niste prieteni de la Ceplenita si au spus ca suna ei la politie daca noua ne este frica pentru ca el (Ion Manole – n.r.) ne ameninta ca ne face si noua capatul. Femeia consuma alcool, batea copiii, ei aveau numai vanatai pe corp. El o batea si pe ea, statea in pat cate o saptamana de la lovituri, dar nu a fost niciodata la politie, pentru ca se temea de el. Mai veneau copiii si ne povesteau ca tata a batut-o pe mama. A fost si la spital de multe ori, statea cat statea si fugea de acolo, dar tot aici se intorcea", a mai povestit cumnata Petronelei Viciriuc.

Manole Ion traia cu Petronela Viciriuc in concubinaj de 17 ani si aveau impreuna patru copii, un baiat si trei fete, insa una dintre copile a murit in urma cu cativa ani. Baiatul in varsta de 15 ani era deseori batut cu brutalitate de tatal sau cu diferite obiecte din casa.

"Era o familie de la care nu aveai ce sa intelegi. Copiii dormeau in pod, era un baiat si trei fete, cea mai mica fata are 12 ani, iar baiatul care a fost complice este cel mai mare dintre ei. Fetele au fost duse la Targu Frumos, iar baiatul este la politie. Ei nu se ocupau cu nimic, nu aveau serviciu, ii mai chemau vecinii la treaba. Nu o duceau bine deloc, mama lor mai fura. Nu erau lucruri de puscarie, dar toata lumea stie ca fura de mancare. Baiatul nu mai invata, lucra cu tatal lui in ultima perioada", spune un prieten de-al minorului.

IPJ Iasi a deschis in acest caz un dosar pentru omor in rem. Anchetatorii vor sa vada daca a fost vorba despre moarte naturala sau omor. Trupul neinsufletit al Petronelei Viciriuc a fost transportat la Institutul de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei.
Cei trei copii au fost preluati de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Manole Ion a fost retinut si urmeaza sa fie prezentat la Tribunalul Iasi. Barbatul a fost retinut si urmeaza sa fie prezentat la Tribunalul de pe langa Judecatoria Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img