vineri, 19 aprilie, 2024

Criminalul care a ucis în bătaie un băiat de 13 ani, în Mangalia, a primit sentința

Distribuie:

Publicat:

La mai bine de doi ani după ce Andrei Ivan, un băiat de 13 ani, a fost ucis în bătaie, în Mangalia, instanța a dat o sentință în cazul criminalului. Marian avea 15 ani și jumătate când l-a bătut pe Andrei până a intrat în moarte cerebrală.

Instanța a dat o sentință în cazul criminalului care l-a ucis pe Andrei Ivan, în Mangalia. În februarie 2020, băiatul de 13 ani a fost bătut de un altul de 15 ani, până când a intrat în moarte cerebrală.

Sentință pentru criminalul care la ucis în bătaie pe Andrei Ivan, un băiat de 13 ani, în Mangalia

Tribunalul Constanța a luat o decizie în cazul lui Marian, adolescentul care l-a ucis în bătaie pe Andrei Ivan. Instanța l-a condamnat la internarea timp de cinci ani într-un centru de detenţie, perioadă din care se vor scădea doi ani pe care acesta i-a petrecut în arest la domiciliu.

De asemenea, Marian va trebui să plătească 10.000 de euro daune materiale şi 170.000 de euro daune morale familiei victimei. Decizia nu este definitivă.

„Numărul loviturilor aplicate de către inculpat, natura şi intensitatea acestora, siguranţa cu care a acţionat, precizia şi coerenţa loviturilor, faptul că, deşi victima era deja căzută la sol în poziţia şezând şi cu capul plecat, inculpatul a continuat să o lovească cu aceeaşi forţă în zona cervicală, faptul că, în niciun moment victima nu a făcut vreun gest de ripostă şi nici măcar de apărare, şi nu în ultimul rând, că inculpatul cunoştea împrejurarea că victima nu practica arte marţiale astfel încât nu este capabilă să exercite acţiuni de apărare, evidenţiază periculozitatea persoanei inculpatului, potenţialul său agresiv“, au menționat judecătorii în motivare.

Conflictul a început de la o fată

Totuși, pentru decizia finală, magistrații au avut în vedere că Marian era şcolarizat la data comiterii faptelor, nu era cunoscut ca un minor infractor și și-a recunoscut fapta.

Andrei Ivan a fost bătut până a intrat în moarte cerebrală, la data de 1 februarie 2020. Deși era doar cu aproximativ doi ani mai mare, criminalul era practicant al sporturilor de contact. Andrei a murit la Terapie Intensivă.

Se pare că motivul pentru care s-a ajuns la o astfel de bătaie ar fi fost o fată care era prietena lui Andrei. În trecut, fata fusese iubita unui coleg al victimei, iar acesta l-ar fi pus pe Marian să-i aplice o pedeapsă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img