vineri, 19 aprilie, 2024

Cristina Neagu (CSM Bucureşti) – Gyor nu mai este sperietoarea din alte sezoane

Distribuie:

Publicat:

Handbalista echipei CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a declarat, marţi, că adversara din semifinalele Ligii Campionilor, formaţia maghiară Gyori Audi ETO KC, nu mai este "sperietoarea" din sezoanele precedente şi că şansele calificării în finală sunt egale.

"Ştim toţi cine este Gyor. Actuala campioană a Europei joacă din nou acasă cu 10.000 de oameni în spate, însă încercăm să ne pregătim cât putem de bine pentru că ne dorim foarte tare să jucăm finala Champions League. Scorul pleacă de la 0-0, Gyor nu mai este sperietoarea din alte sezoane. Într-adevăr şi noi am avut urcuşuri şi coborâşuri în acest sezon, însă ştim toţi că într-o zi bună CSM Bucureşti poate să învingă orice echipă din lume. Îmi doresc să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească, normal. Iar şansele sunt foarte mari din moment ce mergem la Final4. Sunt practic două meciuri care ne despart de trofeul Ligii Campionilor. Dar sunt două meciuri infernale, trebuie să jucăm excelent şi să avem şi puţin noroc pentru a câştiga", a spus ea.

Interul stânga al formaţiei bucureştene speră să profite de absenţele din lotul celor de la Gyor. "Nu cred că ne ajută foarte mult, pentru că ei au şi alte jucătoare foarte bune. Îl cunosc pe Ambros (n.r. – antrenorul formaţiei maghiare), este un om al detaliilor şi sunt convinsă că va pregăti meciul foarte bine. Cu siguranţă că au câteva minusuri, de exemplu faptul că lipseşte interul dreapta Nora Mork. Dar mai sunt şi alte minusuri şi vom încerca să profităm de ele. Faţă de sezonul trecut, trebuie să ne îmbunătăţim apărarea. Dacă te aperi foarte bine atunci ai mai multă încredere în atac, nu te mai stresezi. Deci trebuie să ne gândim că fiecare minge contează şi sper ca apărarea să fie la potenţialul maxim", a adăugat jucătoarea română.

Cristina Neagu a evidenţiat faptul că Gyor Audi ETO KC evoluează în fiecare an în primul meci al zilei la Final4 şi are astfel mai mult timp la dispoziţie pentru recuperare. "De fiecare dată Gyor joacă primul meci în semifinale, indiferent de sezonul Final4. Este un avantaj dacă te califici în finală pentru că ai mai multe ore de recuperare. E extrem de greu să joci două zile la rând. Ne dorim foarte mult ca federaţia europeană să ia măsuri în acest sens în viitor şi să se ia o zi de pauză înaintea finalei. Ele au şi avantajul terenului propriu, e un avantaj pe care îl au în fiecare an, însă şi noi avem fanii noştri. Fac un apel pe această cale să vină în număr cât mai mare la Budapesta pentru că avem nevoie de ei", a precizat Neagu.

Handbalista a apreciat schimbările făcute în echipă de noul antrenor Per Johansson, dar nu a uitat aportul danezei Helle Thomsen în parcursul de până acum al formaţiei din Capitală. "Per a schimbat atmosfera din echipă, a venit cu o nouă energie. E normal ca atunci când se schimbă antrenorul să se producă un oarecare şoc. Dar nu trebuie să uităm că Helle ne-a adus până în acest moment, mai precis până în sferturile de finală. Deci trebuie să îi dăm şi ei credit pentru ce s-a realizat la echipă în ultimele opt luni", a menţionat Neagu.

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti întâlneşte, la 12 mai (ora 16,15), formaţia maghiară Gyori Audi ETO KC, deţinătoarea trofeului, în semifinalele Ligii Campionilor, în cadrul turneului Final4 de la Budapesta. În cealaltă semifinală se vor înfrunta, tot la 12 mai, dar de la ora 19,00, formaţiile Rostov pe Don şi Vardar Skopje.

Turneul Final4 al Ligii Campionilor, ediţia 2017-2018, se va desfăşura în perioada 12-13 mai la Arena Papp Laszlo din Budapesta. Aceasta este cincea ediţie a turneului Final4 găzduită de capitala Ungariei. CSM Bucureşti a câştigat competiţia în 2016, iar anul trecut a ocupat locul al treilea.
AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img