News Flash:

Criza ACUTA de vaccin antitetanos în Vaslui. Plagile sunt tratate cu penicilina

28 Iunie 2013
3352 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin
Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui se confrunta cu o criza acuta de vaccin antitetanos, în conditiile în care unitatea medicala nu mai dispune de doua saptamani de nicio doza de produs biologic, plagile pacientilor fiind tratate de catre medici cu penicilina.

Criza vaccinului antitetanos este resimtita la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, dupa ce unitatea medicala a ramas de doua saptamani fara nicio doza de produs biologic ce ar trebui administrat obligatoriu pacientilor cu rani foarte grave, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In aceste conditii, medicii vasluieni recurg la metodele clasice de prevenire a infectarii plagilor, prin tratarea acestora cu penicilina.

"Intr-o prima faza, se curata plaga, dupa care se face profilaxia cu penicilina. De doua saptamani nu mai avem vaccin antitetanos, si nici nu am avut de unde sa-l procuram de pe piata interna. In urma cu zi, Ministerul Sanatatii ne-a transmis o adresa prin care ni se spune ca, pe 6 iunie, ar urma sa vina din import 16.000 de doze de vaccin antitetanos. Daca este asa, atunci în aproximativ o saptamana vom primi si noi vaccinul", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

In SJU Vaslui se administreaza lunar, în medie, 400 de vaccinuri antitetanos, însa doar atunci cand acesta exista în depozitul de medicamente al unitatii spitalicesti.

La jumatatea lunii mai, ca urmare a unor materiale aparute în presa cu privire la lipsa vaccinului antitetanos din unele spitale, Ministerul Sanatatii informa ca 24.000 de doze de vaccin antitetanos, dintre cele 30.000 care se aflau, la vremea respectiva, în stocul Unifarm, au fost transmise catre unitatile sanitare si directiile de sanatate publica, în functie de necesarul acestora.

In 9 mai, Ministerul Sanatatii preciza ca nu exista premisele unei crize de vaccin antitetanos, spitalele care au nevoie de acesta putand face comenzi la Unifarm, care detine în depozite 30.000 de doze.
Ministerul Sanatatii afirma, de asemenea, ca a atras atentia reprezentantilor unitatilor sanitare ca, pentru aprovizionarea cu acest vaccin, pot transmite comenzi catre Unifarm, astfel încat sa poata fi asigurat, în timp real si fara disfunctionalitati, tratamentul pacientilor.

Precizarile MS veneau ca urmare a materialelor aparute în presa cu privire la lipsa vaccinului antitetanos din unele spitale.

Neadministrarea vaccinului antitetanos în cazuri ce reprezinta urgente medicale favorizeaza infectii care pot duce chiar la deces.

spitalul judetean urgente vaslui vaccin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1421 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035852 (s)