joi, 25 aprilie, 2024

Criza climatică: Ţestoasele marine din Florida se confruntă cu un dezechilibru din punctul de vedere al genului

Distribuie:

Publicat:

Ţestoasele marine din Florida se confruntă cu un dezechilibru din punctul de vedere al genului, accentuat de schimbările climatice. Valurile de căldură recente au dus la încălzirea atât de puternică a nisipului de pe anumite plaje, încât aproape toate ţestoasele născute sunt femele, scrie Reuters.

''Cel mai înfricoşător este că ultimele patru veri din Florida au fost cele mai călduroase înregistrate vreodată'', a precizat Bette Zirkelbach, manager al Turtle Hospital din Marathon, un oraş din Florida Keys, un arhipelag de insule tropicale care începe din extremitatea sudică a statului.

''Oamenii de ştiinţă care studiază puii şi ouăle de ţestoasă nu au descoperit ţestoase de sex masculin, ci doar ţestoase femele în ultimii patru ani'', a spus Zirkelbach, al cărei centru destinat ţestoaselor operează din 1986.

Când o ţestoasă femelă sapă un cuib pe plajă, temperatura nisipului determină genul puilor. Zirkelbach a spus că un studiu australian a arătat statistici similare – ''99 dintre puii de ţestoasă marină recent eclozaţi sunt femele'', potrivit Agerpres.ro.

În locul determinării sexului în timpul fertilizării, sexul ţestoaselor marine, ca şi în cazul aligatorilor, depinde de temperatura ouălor în dezvoltare, potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA).

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img