vineri, 26 aprilie, 2024

Criza medicilor în spitalele din România: Pacienții cu probleme cardiace din Brăila, trimiși la Galați

Distribuie:

Publicat:

Activitatea în mai multe secții ale Spitalului Județean din Brăila este afectată din cauza lipsei medicilor. Zilele trecute, conducerea unității a decis să restrângă activitatea Secției de Cardiologie, iar pacienții care nu vor mai avea loc în spital vor fi trimiși la Galați sau chiar la București, anunță Mediafax.

Aproape toate secțiile celui mai mare spital din județul Brăila se confruntă cu problema lipsei specialiștilor.

Conducerea Spitalului Județean Brăila spune că secțiile de medicină internă sunt cele mai afectate, dar și la Cardiologie este nevoie de cel puțin doi medici.

Inițial, secția a rămas cu un singur medic, iar acum are doi specialiști, dar activitatea a fost afectată deoarece nu se mai pot face gărzi.

Ca urmare, numărul de paturi a fost redus foarte mult, iar pacienții care nu au loc pot fi trimiși la spitale din Galați sau București. Conducerea spitalului brăilean a luat legătura cu reprezentanții spitalelor din zonă pentru a redirecționa pacienții care au nevoie de tratament. În paralel, sunt căutați specialiști pentru a fi angajați.

Spitalul Județean din Brăila a rămas fără numeroși medici ca urmare a pensionărilor, a concediilor pentru creșterea copilului și a concediilor medicale prelungite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img