miercuri, 24 aprilie, 2024

Cronica Turneului de la Eastbourne

Distribuie:

Publicat:

Turneul de tenis Aegon International din Eastbourne are loc în Devonshire Park, cel mai vechi parc din Eastbourne, care a găzduit tenisul încă de la începutul anilor 1870.

Devonshire Park, în inima stațiunii somptuoase de la Eastbourne, atrage campioni de Grand Slam și fostii jucători mondiali pentru evenimentul pre-Wimbledon, dar turneele de tenis fac parte de mult parte din istoria orașului britanic.

În 1968 și 1969 turneul de la Eastbourne din Sudul Angliei, a fost organizat în iulie, devenind un eveniment post-Wimbledon.

În sezonul următor Eastbourne a devenit primul “turneu de încălzire” înainte de Wimbledon și a continuat să fie organizat înainte de Campionate, iar acest lucru a atras jucătorii de top.

Printre foștii campioni ai acestui turneu se număra Chris Evert (1974 și 1976), Virginia Wade ( singura jucătoare britanică care a reușit să câștige acest turneu, în 1976), Lindsay Davenport, Kim Clijsters, Caroline Wozniacki și campioana turneului de la Wimbledon, Marilyn Bartoli, din 2013.

Martina Navratilova, legenda americană născută în Cehoslovacia, a dominat Eastbourne, din 1978 până în 1993. A câștigat în această perioadă 11 titluri de simplu.Dar, atunci când a cerut wild card ca veteran, i s-a comunicat că trebuie treacă prin rundele de calificare. De atunci a revenit rareori la Eastbourne.

Nu a fost răspunsul pe care ea îl așteptase după ce a jucase 13 finale la Eastbourne, câștigând la Devonshire Park, apoi la Wimbledon o săptămână mai târziu.

În 2016, turneul a fost câștigat de Dominika Cibulkova ( în prezent loc 6 WTA), care a jucat contra Karolinei Pliskova ( în prezent loc 3 WTA). Acest turneu feminin este unul puternic, atrăgând jucătoare de top ce doresc să se antreneze pentru marea aventură numită Wimbledon (turneul cel mai vechi și mai prestigios din lume).

Devonshire Park nu este doar gazdă pentru Aegon International Eastbourne, găzduiește și Aegon Summer County Cup. În 2010, a găzduit și Cupa Davis.

Anul acesta, turneul se desfășoară în perioada 23 iunie-1 iulie și este dotat cu premii de 753.900 dolari. Meciurile de calificare WTA au fost fi jucate vineri 23 iunie și sâmbătă 24 iunie, cu șaisprezece meciuri programate pentru vineri și opt meciuri programate pentru duminică.

Angelique Kerber și Simona Halep au primit wild card și vor lua startul la Eastbourne, din turul 2. Turneul de la Eastbourne se mândrește acum cu opt dintre cele mai bune 10 jucătoare din lume, printre care nr.1 Angelique Kerber, Nr.2 Halep, Nr.3 Karolina Pliskova, Nr.6 Dominika Cibulkova și nr. 7 Johanna Konta, care locuiește în Eastbourne.

Simona Halep a fost într-o formă de zile mari în ultimele săptămâni, câștigând titlul de la Madrid și ajungând în finalele de la Roland Garros și Roma. În prezent, diferența dintre Keber și Simona este de doar 115. Acest turneu va fi un bun antrenament înaintea celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, de la Wimbledon.

Eastbourne va fi primul turneu pe iarbă al Simonei Halep din acest sezon, după ce s-a retras săptămâna trecută de la Aegon Classic Birmingham, din cauza problemelor de la glezna dreaptă. Ea va încerca să facă o figură bună ca la turneul de la Wimbledon din 2014, când a ajuns până în semifinale, iar în 2016 până în sferturile de finală. În 2015, la turneul de la Birmingham în 2015 a ajuns tot până în sferturile de finală.

Gavin Fletcher, directorul turneului a declarat “Este minunat că o altă jucătoare din primele 10 va lupta pentru titlul de anul acesta”. Acesta consideră că “Simona este una dintre cele mai interesante jucătoare din turneul WTA din ultimii ani și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem stilul clasic”. Să sperăm și noi că va face spectacol pe terenurile de la Devonshire Park și că va avea rezultate pe măsura talentului său.

Sâmbătă, 24 iunie, a avut loc tragerea la sorți a turnetului, astfel Simona și-a aflat adversarele la primul său turneu pe iarbă din acest an. Simona o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre americanca Christina McHale (locul 59 WTA) si o jucătoare venită din calificări.

În optimi poate juca cu Petra Kvitova, iar dacă ajunge în sferturile de finală se poate întâlni Caroline Wozniacki sau rusoaica Elena Vesnina.

În semifinale jucătoarea noastră poate juca cu Dominika Cibulkova, Agnieszka Radwanska, Garbine Muguruza sau Anastasia Pavlyuchenkova, iar în finală poate juca pentru titlu cu Angelique Kerber (nr.1 WTA), Karolina Pliskova, Johanna Konta sau chiar Jelena Ostapenko.

Turneu WTA Premier, evenimentul feminin Aegon Internațional se desfășoară în paralel cu un eveniment ATP 250 care a atras, de asemenea, nume mari precum cel al campionului de la Wimbledon (3 titluri câștigate) Novak Djokovic, francezul Gael Monfils, campionul la Eastbourne de două ori, Feliciano Lopez, eroul de la Wimbledon (2010), John Isner, și vedetele britanice Kyle Edmund și Aljaz Bedene.

Turneul va atrage atenția multor fani ai tenisului, dar și mulți pariori care vor face pariuri sport live 888sport pe jucătoarea lor favorită, Simona Halep. Să sperăm că va face un joc bun și va merge cât mai departe la Eastbourne. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img