sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CS Unirea Alba Iulia, din nou pe podium: O medalie de argint şi două de bronz la Campionatul Naţional de Haltere – Juniori II

Distribuie:

Publicat:

Vîlcu Nicu, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obţinut o medalie de argint şi două medalii de bronz la Campionatul Naţional de Haltere Juniori II – Under 17, desfăşurat în perioada 31 august – 2 septembrie, la Arad.

Vîlcu Nicu (cat. 96 de kilograme, 15 ani) a concurat cu cei mai buni sportivi din ţară la categoria sa. Acesta a obţinut medalie de bronz la proba 'smuls', argint la proba 'aruncat' şi bronz la 'total'.

De asemenea, o figură frumoasă, cu rezultate apropiate de podium, a făcut şi sportiva noastră Virginia Mârza (cat. 76 kg, 17 ani), care a obţinut 3 locuri 4 (la smuls, aruncat şi total) la acest campionat.

'CS Unirea Alba Iulia continuă seria rezultatelor bune şi demonstrează că are sportivi şi antrenori buni, competitivi, pentru care vorbesc medaliile obţinute la cele mai puternice competiţii de pe plan naţional şi internaţional. Clubul nostru are uşile deschise pentru toţi cei care vor şi cred că pot ajunge pe primul loc, pentru toţi cei care vor să înlocuiască 'nu pot', 'nu cred', 'nu ştiu' cu un simplu, sigur şi răspicat 'da, voi putea!'

Felicit echipa CS Unirea Alba Iulia, pe cei doi sportivi şi pe antrenorul secţiei de haltere Ioan Frăţilă' – Corneliu Mureşan, director CS Unirea Alba Iulia.

La Haltere există două stiluri:

– smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele braţe printr-o singură mişcare continuă);

– aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălţarea ei prin întinderea braţelor în sus).

Competiţia începe cu stilul 'smuls' la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la 'aruncat' la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări, punctându-se cea mai bună reuşită. Câştigător la 'total' este desemnat sportivul care a ridicat cel mai mult însumat la cele două stiluri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img