joi, 18 aprilie, 2024

Cseke Attila anunta investitii URIASE: Cati bani ar putea cheltui anul acesta Ministerul Dezvoltarii

Distribuie:

Publicat:

 

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat luni, la B1 TV, că ministerul pe care îl conduce are prevăzut în proiectul de buget pe anul acesta o sumă de 7,15 miliarde care în mod cert va crește în vară, la rectificare, date fiind proiectele de investiții ce trebuie desfășurate. „Anul acesta bugetul Ministerului nu se va opri sub 10 miliarde”, a mai afirmat Cseke Attila.

„Îmi place să facem comparați între același timp de intervenții. S-au făcut comparații între bugetul executat anul trecut și proiectul pe anul acesta. Dacă facem comparația la Dezvoltare între bugetul la început de anul trecut și cel de început de anul acesta, vom vedea că anul trecut am avut 5 miliarde și acum sunt 7,15 miliarde.

Dacă comparăm cu execuția bugetară d e anul trecut care, a ajuns de la 5 la 8,9 miliarde, atunci pare o scădere, doar că acești 7,15 miliarde vor crește categoric, că e ministerul care are foarte mari investiții și care în fiecare vară la rectificarea bugetară primește sume consistente. Corect e să faci comparații între început și început, nu între început și sfârșit.

Eu sunt sigur că anul acesta bugetul ministerului nu se va opri sub 10 miliarde că investiții în curs și cele care vor fi pornite… Avem un program nou de construcție de creșe la nivel național. Deci cert în vară va fi necesar ca această sumă să fie suplimentată”, a declarat Cseke Attila.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img